Unde dispar lucrurile, când dispar

Unde este pisica ei de pluș? Pe unde o fi piesa aia de la Lego? Ai văzut suzeta? Unde o fi peria ei de păr? În fiecare zi se întâmplă să am o astfel de întrebare. Eu mereu am senzația că pierd lucrurile. O fi și asta vreo boală, dar nu am îndrăznit să caut pe internet. Știți vorba aia: ”ce nu știi, nu te doare.” Soțul meu exasperat, cred, de întrebările mele care încep cu unde este, într-o sâmbătă, în care mai întâi a dispărut suzeta, apoi pisicuța de pluș și apoi peria ei de păr, din mers, așa, m-a întrebat: ”unde sunt? unde să fie? prin casă. Doar nu avem vreo gaură neagră pe aici, unde dispar lucrurile.”

”Ba da, uite, eu cred că avem, ți se pare că am mai găsit suzeta?” I-am răspuns și eu; pentru că așa îmi place mie, să mai zic ceva la final.

V-ați prins că obiectele care dispar cel mai des de la noi din casă sunt suzeta, pisicuța ei de pluș și peria de păr. Eu mereu mă întreb când dispar lucrurile astea, unde dispar și mai ales, cine le aduce înapoi că eu când le caut, mă uit peste tot și nimic. Și, senzația asta că am pierdut ceva mă enervează foarte tare. Piticii mei de pe creier mai au un pic și explodează. Câteodată mai îmi pierd și mințile cu totul și mă îndrept așa cu precizie spre o cameră, să spunem la întâmplare sufrageria, mă opresc și mă întreb: ”oare ce căutăm?”

Aseară, după două săptămâni, când așezam ceva, am găsit suzeta. Era după televizorul din dormitor.

Când mi-a venit inima la loc și toate ieșeau la numărătoare, începe soțul meu, același care acum ceva timp făcea ironiile cu gaura neagră: ”unde este desfăcătorul de vin?”. Am vrut să îi răspund în gaura neagră, dar am spus doar: ”nu știu, nu l-am mai văzut de mult”. Și, atunci am realizat că da, chiar, uite nici pe ăsta nu l-am mai văzut de mult prin casă. Nici acum nu a apărut. Mai căutăm.

Și, totuși, când dispar, unde dispar?

p.s.1: este posibil oare să dispară și pentru că sunt un pic, dar, doar un pic, dezordonată, împrăștiată și fac mai multe lucruri deodată?

p.s. 2: este posibil să vi se pară că este câteodată un mic haos la noi în casă.

p.s. 3: nu este posibil, chiar este.

 

Sursă foto: www.pexels.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *