Tratat despre oaspeți

Prietenii îmi numesc locuința ”Casa Oaspeților”. Se simt bine de fiecare dată când ne trec pragul, se inspiră din felul în care este amenajată și mereu găsesc ceva care să îi impresioneze. Spun că le este dragă, pur și simplu. Cel mai bine se simt în bucătărie unde se adună bucuroși în jurul mesei și așteaptă să se deschidă cuptorul în care se pregătesc bunătăți. Iar mâncare bună ne îndeamnă la discuții interminabile.

Îmi spun deseori că sunt un home decor influencer și să scriu un Tratat despre oaspeți și o casă primitoare nu ar fi o idee rea. Zâmbesc mereu când aud asta, ba chiar o dată am scris pe tabla de meniu din bucătărie primul fragment. 🙂

Tratat despre oaspeți:

– Sclipitor: trebuie să găsești mereu cele mai bune soluții pentru o casă în care să te simți mereu acasă și tu, și oaspeții tăi.

– Energic: trebuie să amenajezi o casă cu drag, mereu după personalitatea ta. Astfel, toți cei care îți vor trece pragul se vor simți minunat.

– Dedicat: mereu decorezi și redecorezi casa. Inventezi propriile trenduri, nu vii din vacanțe fără un obiect de decor, ești atent la toate detalii și mai ales le deschizi ușa cu drag oaspeților tăi.

A rămas scris acolo pe tabla din bucătărie și cum lucrurile nu sunt întâmplătoare în viață, am să vă povestesc cum aceste gânduri m-au ajutat să găsesc ideii și produse pentru o nouă redecorare.

La fiecare început de primăvară îmi place să schimb ceva în casă. Reașez piesele de mobilier, le personalizez, pe altele le înlocuiesc și la final pare o altă casă. Dimineață când îmi beau cafeaua caut pe internet tot felul de informații și site-uri de unde să mă inspir.

Acum îmi doresc mici schimbări care să te ducă cu gândul la întoarcerea la natură, la simplitate și eleganță, în același timp.

Așa am ajuns pe site-ul celor de la Franke. Știți care sunt valorile lor? Sclipitor, energic, dedicat. Vă amintiți și schița din Tratat despre oaspeți și o casă primitoare? M-am gândit că avem ceva în comun și site-ul lor mă va inspira pentru reamenajarea bucătăriei.

Am început căutările cu gândul la chiuvete de bucătărie, pentru că îmi doresc una nouă, modernă și expresivă. Vreau să fie locul cel mai frumos, pentru că este și zona cea mai importantă din bucătărie. În plus, e locul care mi-e cel mai drag, pentru că este încărcat de o poveste. Când era Natalia mică, pe peretele de lângă chiuvetă, o puneam să picteze și eu spălam vasele. Poate pentru mulți spălatul vaselor nu este plăcut, dar mie îmi aduce aminte de cum ea picta lângă mine, cum vorbea și cânta, și totul părea mai frumos. Armonie! La asta mă duce cu gândul această povestea și asta vreau să păstrez pentru familia mea.

Lângă chiuvetă vreau un loc special pentru tocătoarele din lemn și un raft simplu, tot din lemn, pe care să pun câteva ghivece cu plante aromatice. Vreau să aduc un colț de natură în bucătărie prin aceste plante, în plus vor fi o pată de culoare. Verdele se poartă anul acesta în materie de decorațiuni, așa că îmi propun să mă bucur de un verde natural în bucătărie.

M-am gândit la această chiuvetă într-o culoare neutră, care mi se pare că se potrivește cel mai bine cu ideea mea. Este simplă și elegantă.

Chiuveta este ușor de curățat, iar menținerea curată a suprafeței este asigurată prin tehnologia integrată SANITIZED (ioni de argint).

Am completat chiuveta și o cu o baterie Franke, pentru că oricum era momentul să cumpăr alta. Când am achiziționat chiuveta, de pe site-ul Franke, am primit o recomandare: bateria Maris. Mi-a plăcut pentru că se potrivesc foarte bine una cu alta și uite așa colțul meu de spălat vase are acum un aer modern, natural, proaspăt și elegant.

Dincolo de aspectul estetic, mi-a plăcut la această baterie că are un dispozitiv care permite setarea apei calde, reducând semnificativ consumul de energie. S-a potrivit foarte bine ideii mele de design. Nu doar mă inspir din natură, dar aleg și produse care ajută la protejarea ei.

Am făcut o alegere bună cu Franke, pentru colț cel mai drag al meu, care îmi amintește de primii ani ai Nataliei. Compania a produs primele chiuvete în 1925 și cu siguranță și pentru ei, acest obiect din bucătărie este mai mult decât atât. Are o poveste. Și toate lucrurile cu povești ajung la suflet.

Reamenajarea continuă cu locul preferat de oaspeți: unde se gătește.

Blatul de gătit vreau să îl îmbrac în lemn natural și să adaug niște rafturi pentru condimente și alte câteva plante aromatice pe care să le folosesc la prepararea bucatelor. Am ales o plită Franke neagră care mi se pare că se potrivește foarte bine cu blatul de lemn. Este perfectă pentru bucătăriile cu o zonă spațioasă dedicată blatului.

 

Pentru a completa această zonă de gătit am ales și o hotă Franke, care să aducă un pic de culoare. Am ales un model roz, mai ales că este o culoare care se poartă în acest sezon în ceea ce privește amenajarea bucătăriilor. Rozul hotei se asortează perfect cu verdele natural al plantelor. Totul se completează armonios și sigur prietenii noștri, care ne vor trece pragul,  vor aprecia efectul pe care îl vor da aceste culori bucătăriei.

 

În ceea ce privește zona de luat masa, vreau să caut un covor din iută, cu verde și roz. Masa din lemn rămâne, pentru că se potrivește acum și mai bine cu tot aspectul bucătăriei. Mă mai gândesc la niște plante de aer și cred că totul este perfect.

Cu mici modificări și cu produsele potrivite, putem crea niște efecte wow în materie de design interior. Sclipitor, energic, dedicat. Trei cuvinte deloc întâmplătoare, care m-au ajutat să ajung pe site-ul Franke, unde mi-am găsit inspirație și produse de calitate pentru a reamenaja cel mai drag loc din casă,  unde ne adunăm cu toții cu drag.

Bucătăria din ”Casa oaspeților” este gata să își aștepte oaspeții. Urmează să îmi caut inspirația și pentru celelalte camere.

Articol scris pentru Spring SuperBlog.

Sursă foto: Franke România.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *