Începe SuperBlog! Brioșe cu ciocolată și prima zi de primăvară

Ingrediente:

2 ouă

100 g zahăr

250 g făină

100 ml ulei

70 ml lapte

1 linguriță praf de copt

vanilie

nucșoară

ciocolată cu lapte sau amară – câtă vreți, niciodată nu e prea multă.

Mă îndrept spre bucătărie cu rețeta în minte. Deschid dulapul să văd dacă am tot ce îmi trebuie. Mâine începe SuperBlog, competiția de blogging creativ, unde am participat și în anii trecuți. De ce? Este exact ca atunci când mănânci brioșe, mai ales cu ciocolată. Știi că îngrașă, dar sunt bune și nu te poți abține. Hai, că una nu a omorât pe nimeni! Așa este și cu acest concurs. Îți place să scrii, citești lista cu premii, te gândești la Gală, te mai încurajează un prieten să te înscrii, ai nevoie de un pic de adrenalină în viață și pe blogul tău, așa că zici hai încă o ediție că nu o fi acum mare bai.

Aprind focul să se încălzească cuptorul. Am tot ce îmi trebuie pe masă. Astăzi fac brioșe și mă gândesc la prima probă din concurs. Începe mâine, de 1 Martie. În loc de Mărțișor, prima probă. Despre ce o fi? Ce sponsor dă startul?

Separ albușul de gălbenuș. Cu atenție. Așa se citesc probele. Bat albușurile bine până se fac norișori pufoși. Așa se întâmplă și cu ideiile. Se bat în capul tău până se transformă în ideii de pus în articol. Dacă ai nevoie de un astfel de exercițiu de imaginație, care să te facă să storci fiecare idee, e un motiv bun să participi la SuperBlog.

Măsor hotărâtă zahărul și ulei, și le pun peste gălbenușuri. Amestec bine. Am învățat că povestea asta cu prăjituritul, brioșitul sau cum vreți voi să îi spuneți e și un pic de matematică, altfel nu iese nimic. Așa că trebuie să măsori și să cântărești totul bine. ”Aha, ține minte asta și la concurs”, îmi spun în sinea mea în timp ce amestec toate astea și simt că mă doare mână. Exact așa este și la SuperBlog. Trebuie să citești cerința probei și să o respecți, altfel… nu iese chiar ce trebuie. Așa că dacă ai nevoie și de un pic de disciplină, ai mai găsit un motiv să te înscrii la SuperBlog.

Să torn laptele, să nu uit. După ce scriu proba, să verific încă o dată textul, dacă am pus link-urile unde trebuie, dacă am mâncat vreo literă. Să vrei tot timpul să fii cel mai bun, să scrii articole frumoase, documentate, interesante, uite un alt motiv să te înscrii la SuperBlog.

După ce am amestecat gălbenușurile cu zahărul, uleiul și laptele, torn făină. Îmi tremură puțin mâna. Hmmm, o fi de la emoții. Oare ies brioșele? Oare am scris bine? Oare iau o notă bună? Adrenalină… dacă ai nevoie de asta, trebuie să te înscrii la SuperBlog.

Acum pun praful de copt să crească brioșele. Îl arunc cu pasiune, așa cum trebuie să ”arunci” pe pagina albă fiecare cuvânt. Pasiune… dacă vrei să îți reînvii pasiunea pentru scris, să o întreții, să o redescoperi, SuperBlog este concursul potrivit. Praful de copt este acel ”ceva” ce pui în prăjiturile tale ca să crească. La SuperBlog vei învață cum să cauți acel ”ceva” pe care să îl presari peste articolele tale ca să iasă minunate. Ei, nu îți închipui că este ușor. SuperBlog te scoate din zona ta de confort, iar acesta este un motiv foarte bun să te înscrii.

E timpul pentru condimente. Asta este partea mea preferată. Aici este libertate și creativitate. Pun vanilie și nucșoară. Pun cât vreau, până miroase așa de bine în bucătărie că îmi vine să le mănânc crude. Așa este și la SuperBlog. Dincolo de cerințe, e tărâmul creativității. Și acolo te plimbi în voie, cât vrei și cum vrei. Deci, dacă erai în căutarea unei școli de creativitate, ai găsit unde să te înscrii.

Adaug albușurile bătute spumă. Delicat, pentru a rămâne aluatul pufos. Așa cresc brioșele mari și frumoase. Dar asta se învață cu timpul, tot încercând. Așa înveți și la SuperBlog, scriind, tot scriind. Înveți despre tine, despre scrisul tău. Te mai enervezi, te mai bucuri. Ca-n viață! Iar viața și concursul acesta sunt ca un montagne russe. După ce te urci în el îți dai seama în ce te-ai băgat. Deci dacă vrei să înveți mereu lucruri noi, trebuie să descoperi SuperBlog-ul neapărat.

Mmm, delicios. Mă uit la aluat și îmi vine să mai gust un pic din el, până îl pun în forme. Cam așa e și la SuperBlog. Mai tragi un ochi la premii, până ți se așează ideile în cap. Poți câștiga bani, vouchere, produse sau experiență. Oricum ar fi, ești câștigat. Acesta este un alt motiv foarte important să te înscrii la concurs.

Torn amestecul în forme și arunc fără zgârcenie ciocolată. Două trei cu ciocolată dulce, două trei cu ciocolată amară. Așa sunt și probele. Unele mai dulci, altele mai amare. La fel și notele.

Formele merg în cuptor, la 180 de grade, vreo 20 de minute.

La final mă uit descumpănită la vase, Doamne, ce mizerie am făcut. Dacă te înscrii la SuperBlog, le poți lasă așa și te scuzi că ai un deadline azi, să le spele altcineva. Acesta este un alt motiv foarte bun să te înscrii. Mai scăpi de treabă și spălat vase. Tu ai de scris, ce Dumnezeu!

Și acum răbdare; gătitul te învață să ai răbdare. De răbdare și calm ai nevoie pe parcursul concursului, iar dacă nu stai bine la acest capitol, până la final înveți. Iar dacă chiar simți că îți fuge pământul de sub picioare, Claudia și Albert te prind de o mână și te trag pe drumul cel bun. Deci, dacă vrei prieteni și o comunitate faină, hai și tu, înscrie-te aici.

Gata, sunt aburinde și perfecte. Poftă bună și multă imaginație! Ne vedem la SuperBlog. Nu vă faceți speranțe, nu aduc la Gală brioșe. 🙂

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

 

 

6 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *