Terapie prin curățenie

Nu știu voi, dar eu cel mai bine  fac curățenie fie când sunt nervoasă, fie când am ceva important de făcut. Tot amân pentru că știu că presupune un efort din partea mea așa că mai găsesc un colț de casă ce trebuie bine curățat ori un dulap de ordonat.

Și cu cât sunt mai nervoasă, cu atât fac curățenie mai cu spor și în urma mea este lună. Când mă iau nervii, de obicei muțesc și îmi caut ceva de făcut. Nu ai cum să nu găsesți într-o casă cu un copil de trei ani și jumătate. Aha, uite ce dulap draguț, dar vai, și ce murdar. Iau o lavetă, dau drumul la apa, deja mă simt mai bine. Nu mai strâng așa din dinți. Hai că încep să mă înseninez. Și curăț. Și curăț. Cu forță. Ca și cum… în fine, înțelegeți voi. Ca și cum mă simt mai bine.

Mai pun niște detergent. Oftez de două ori. Deja mă concentrez pe dulap, nu pe nervi. Lumea îmi pare un loc mai bun și oamenii minunați. Și tot curăț. Și devin și eu așa un om mai bun și tolerant. La final sunt fericită de rezultat și calmă de tot. Și obosită. Dar măcar mintea e liniștită.

În scenariul celălalt, când am ceva important de făcut, dar nu prea am chef, pentru că mie îmi place să tot amân sperând să scap într-un final, una-două îmi dau seama că am ceva de făcut. Ooo, da câte jucării pe jos. Lasă că le strâng și după aia. Vai, trebuie spălat și pe jos. Hai că mai spăl pe jos și chiar gata, mă apuc. Și tot așa până începe timpul să mă preseze. Doar că partea bună din toată treaba asta este că în timp ce fac curat, îmi vin și câteva idei.

Astăzi, după ce nu știu exact ce m-a enervat. Dar ceva m-a enervat și am avut o stare de agitație, mi s-a pus pata pe aragaz și dulapul de lângă. Le-am tras pe toate, am spălat bine, am frecat, am dezinfectat și gata. După i-am dat Nataliei să mănânce, cât a dormit am scris și eram ca nouă.

Concluzia e simplă: cea mai ieftină și benefică pentru casă și familie este terapia prin curățenie. Și acum dacă nu o funcționa și cureți, cureți, dar nici nu te calmezi, nici nu îți vin idei, măcar te alegi cu o casă curată. Deci tot e un câștig, oricum ar fi.

La mine funcționează, recomand. 🙂

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

2 comments

  • Razvan spune:

    Am pregatit doua camere de terapie + bucataria, daca vrei. Iti pot face o oferta-pachet si asigur eu toate consumabilele.

    Promit ca o sa fie o experienta de cateva zile pline.

  • Otilia Dima spune:

    Nu functioneaza in deplasare. Numai in propria casa. 😂😂😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *