Și puterile mamelor au totuși o limită

Se spune că o mamă poate muta munții din loc pentru copiii ei. Bine, înțelegem cu toții că e vorba doar de o metaforă care vrea să sugereze că o mamă este în stare de foarte multe lucruri pentru binele copiilor ei. În realitate, se întâmplă însă și cazuri în care nici nu știi ce să faci, cum să faci, de unde să începi, ca să rezolvi problema propusă de copil.

Problema noastră a fost cam așa:

Avem niște prieteni, cu copii evident. Când am fost la ei în vizită, Natalia a văzut un bec care se învârtea și proiecta pe perete luminițe verzi și roșii. Un fel de glob din acela de discotecă, varianta baby, să spunem. Ei au ținut minte și i-au cumpărat și Nataliei un bec din acesta.

Am ajuns cu el acasă, am desfăcut un lampadar și am pus becul acolo, le-am stins pe toate celelalte, l-am pus în mijlocul sufrageriei și…, dans. Seară de disco. Ne-am distrat noi cât ne-am distrat până a venit ora de culcare.

A doua zi dimineața, Natalia nici nu s-a trezit bine că a vrut în sufragerie să dansăm iar sub becul minunat, care proiectează pe perete culori și se învârte amețitor. O minunăție, zău!

I l-am aprins, dar ziua, evident, nu mai pare la fel de interesant ca noaptea. Și de aici a început problema. Ea îmi spunea să închid becurile, eu îi spuneam că becurile sunt stinse, e lumină de afară pentru că este zi.

I-am reamintit povestea cu luna și soarele, dar ea se uita strâmb la mine și nu voia decât să închid becul să fie întuneric ca să i se vadă becul cu luminițe mai bine.

Deci, asta cu mutatul munților din loc pare simplă pe lângă închisul becului Universal. Nu stau la mine butoanele astea.

O mama poate face multe, dar nu chiar pe toate, căci și puterile lor au totuși o limită. Mama lui de bec. 🙂

 

Sper că v-a plăcut acest articol, iar dacă vreți să fiți la curent cu toate postările vă invit să dați like și paginii de Facebook. 

2 comments

  • Mona spune:

    Ce m-am distrat! Eu am pățit-o cu ai mei când s-a luat curentul. Și oricât le-am explicat, urlau amândoi să pun baterii! Și dacă nici asta nu se poate, au început să-mi reproșeze de ce nu l-am încărcat (pe bec 😁) din timp?! 😅😅😳

    • Otilia Dima spune:

      Vai, ce tare a fost asta cu becul. De ce nu l-ai incarcat? :)))) Doamne, ce greu inteleg ei lucrurile astea. Cum adica sa se ia curentul??? Foarte tare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *