Să păstrați un pic de Crăciun pentru fiecare zi

Pe lângă tot ce le-ați pregătit copiilor pentru Crăciun, să vă gândiți să le faceți cadou și:

respect. Să vă reamintiți în fiecare zi că respectul nu se măsoară în centimetri sau anii din buletin. Și eu au nevoie să fie respectați și ascultați. Sunt copiii, dar copiii sunt tot oameni, doar mici de statură. De multe ori cu suflet mai mare ca al nostru.

iubire. Știți deja că este cea mai importantă. Că nimic nu se compară cu niște brațe de părinte primitoare și larg deschise.

acceptare. Să ne acceptăm copiii așa cum sunt. Să îi iubim pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce vrem noi să fie.

înțelegere. Să fim acolo, să îi ascultăm până la capăt. Să înțelegem că poate nu le place matematica, dar sunt minunați la altceva. Că poate uneori sunt obosiți, nervoși, supărați. Așa ca noi. Și cum noi vrem să fim înțeleși, asta își doresc și ei.

zâmbete. Da, știu, viața nu este doar despre fericire. În viața fiecăruia a venit câte o iarnă. Mai lungă, mai geroasă… Dar să păstrăm un zâmbet pentru zilele astea negre, care să ne reamintească că există speranță. Și asta să îi învățăm și pe ei. Să păstreze mereu un zâmbet, indiferent de ce vine peste ei.

timp. Tragem de el cât putem. Avem vieți agitate. Ne grăbim. E greu. Din când în când, măcar din când în când, să spunem stop. Putem să amânăm ceva pentru a sta cu ei. Și va fi cel mai câștigat timp. Cel mai prețios.

da. Aud des de la noi mai degrabă ”nu”. Să le spunem și ”da”: da, te iubesc, da te accept așa cum ești, da, te respect, da, te înțeleg, da, va trece, da, ne jucăm, da, e bine.

Să puneți câte un pic din toate acestea într-o ”cutie” pe care să o păstrați mereu cu voi. Și să scoateți din ea darurile acestea, ca și cum ar fi un pic de Crăciun în fiecare zi.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *