Idei pentru o nuntă perfectă

 

”You know I love you, I always will
My mind’s made up by the way that I feel
There’s no beginning, there’ll be no end
‘Cause on my love you can depend”

Pe ritmurile melodiei ”Love is all around”, a celor de la Wet, Wet, Wet, începea seara noastră magică. Primul nostru dans în calitate de sot și soție. Dansam la nunta noastră de vis, pentru care ne-am pregătit cu emoție și nerăbdare.

(Sursă foto: Arhivă personală)

Pentru că este un moment pe care îl aștepți, îl visezi, îl organizezi până la cele mai mici detalii și va rămâne mereu în amintire, îți dorești să iasă perfect. Modernă, clasică, ca în povești sau în filme, cu oameni mulți sau mai restrânsă, cu tematică sau nu, vara sau toamna … fiecare își dorește un eveniment perfect. Pentru că nunta este ACEL eveniment. Unic și perfect pentru fiecare. Un moment important în viața oricărui cuplu, de care fiecare își amintește cu drag. Indiferent câți ani trec, momentul nunți rămâne cea mai frumoasă poveste de familie. Pregătiri, emoții, drumuri, întrebări, așteptări și apoi seara magică, primul dans în calitate de sot și soție, după cel mai important DA. Și apoi începe să se scrie povestea unei nunți perfecte, alături de cei dragi.

(Sursă foto: Arhivă personală)

Cu emoție dau timpul înapoi și vă invit în culisele nunții mele. După ”vrei să fii soția mea?” și anunțul către familie: ”știți, noi ne vom căsători” am început pregătirile. Organizarea nunții perfecte începe de la găsirea locației potrivite. Eu am avut încă de la început ideea de a face o nuntă tematică și am ales stilul rustic, dar se întâmplă să nu ai asta clar în minte încă de la început, așa că este ideal un salon de nunți care îmbină un mediu modern cu unul clasic, astfel încât indiferent de tema nunți sau decorurile alese, locația să arate perfect. Așa cum este, de exemplu, salonul de nunți Brașov, de la Royal Boutique Hotel Poiana Brașov. Are și un aer modern și un aer clasic, are și lemn, în cazul unei nunți rustice, ca a mea, dar și eleganță pentru alte tematici, ceva mai rafinate. Și, pentru mine conta să se asorteze totul, culoare salonului de nuntă cu decorurile, florile cu pantofii, invitațiile să fie potrivite cu locația.

(Sursă foto: Royal Boutique Hotel Poiana Brașov)

(Sursă foto: Royal Boutique Hotel Poiana Brașov)

După ce ne-am ales locația am căutat un DJ pentru nunta noastră. Era o nuntă restrânsă, așa încât ni s-a părut mai potrivit un DJ, decât o formația. Dar, indiferent de ce ar alege fiecare cuplu, muzica este un aspect important al fiecărei nunți. Cu toții am auzit cel puțin o dată expresia: ”nu există nuntă fără lăutari.” Numai de aici ne putem da seama cât de importantă este muzica pentru o nuntă perfectă și tocmai de aceea trebuie să alegem o locație cu un ring de dans primitor dar și cu un sistem de sunet complet, astfel încât indiferent de ce am alege, DJ sau formație, muzica să sune bine. Și, nu mai rămâne decât să spunem, start DANS.

(Sursă foto: Royal Boutique Hotel Poiana Brașov)

După ce am stabilit toate aceste detalii ne-am ocupat de meniu. Acesta este iarăși un aspect important când vorbim despre cum arată o nuntă perfectă. Aici, ne-am gândit mult ce să adăugăm în meniu, cum să arate aperitivul, dacă să avem pește sau două feluri de fripturi. Ne-am gândit la pește, apoi m-am gândit la invitații care nu mănâncă așa ceva, am ales două fripturi, apoi am vrut meniuri diferite și evident iar m-am răzgândit. (bridezilla 🙂 )

Într-un final am ales să avem un amuse bouche, ca o noutate, mici gustări înainte de aperitiv, mai ales că erau mulți care veneau de pe drum. Așadar, găseau pe masă mici gustări de care să se bucure până veneau și ceilalți invitați și se servea aperitivul. Apoi am avut un aperitiv și două feluri de fripturi. Am renunțat la pește. Este foarte important ca salonul de nunți pe care îl găsim să aibă un meniu variat, ca să avem din ce să alegem și chiar cineva care să ne consilieze în privința alegerilor: ce se comandă cel mai des, este mai bine două fripturi sau pește? Cei de la salonul de nunți au mai multă experiență și ne pot ajuta să luăm cele mai bune decizii.

(Sursă foto: Royal Boutique Hotel Poiana Brașov)

Salonul de nunți, așa cum este cel de la Royal Boutique Hotel Poiana Brașov are un meniu variat, atât cu pește, friptură sau sarmale, în funcție de dorințele fiecăruia. Atunci când ai mai multe variante din care poți alege, poți ajunge la meniul perfect pentru nunta ta de vis. Și, util ar fi dacă tortul ar fi oferit tot de salonul de nunți. Restaurantul unde noi am făcut nunta, nu făcea și torturi și chiar în ziua nunți a trebuit să îl luăm de la cofetărie și să îl transportăm la restaurant, ceea ce a fost destul de incomod. Ziua nunții este cu multe emoții, așa că este foarte bine să fie totul pregătit din timp. Iar tortul, ooo, este iarăși ceva importanti pentru miri ca și momentul apariției lui. Și, evident trebuie să fie și gustos. Este acel ceva, care definitivează nunta perfectă.

Noi am avut la nuntă invitați din alte orașe, așa că este indicat un salon de nunți care vă poate ajuta cu transportul. Dacă, de exemplu, sunteți iubitori de munte sau vreți pur și simplu să faceți nunta într-o altă zonă, precum Poiana Brașov este ideal să găsiți un salon de nunți care vă oferă și cazare în Poiana Brașov. Cei de la Royal Boutique Hotel Poiana Brașov, oferă mijloc de transport din Brașov până la Hotel și două camere gratuite pentru voi, mirii și nașii iar pentru nuntași, dacă trebuie să îi cazați, veți avea reducere. Atunci când organizăm nunta ne dorim ca cei care vin să petreacă alături de noi, să se simtă bine și să își amintească cu drag de nunta noastră. Așa că dacă facem nunta în altă parte sau avem invitați care vin de pe drum trebuie să ne ocupăm și de cazarea lor.

(Sursă foto: Royal Boutique Hotel Poiana Brașov)

Dacă este o nuntă de zi, contează foarte mult și exteriorul salonului unde are loc nunta. Să aibă terasă, grădină, să fie într-un loc cu peisaje frumoase, astfel încât pozele să iasă reușite pentru că, pentru o nuntă perfectă contează foarte mult și fotograful. Unele lucruri se șterg și ne-am dori ca toate momentele nunții noatre să fie surprinse în poze minunate, care să alcătuiască albumul nostru de nuntă.

Și, abia acum îmi dau seama, după ce am un copil, că de ajutor este ca locația unde are loc nunta, să aibă loc de joacă pentru copii sau o zonă unde ei pot  face diferite activități. La nunta mea nu m-am gândit la așa ceva dar acum, după ce sunt mamă și am experimentat o nuntă cu copilul, pot să spun că da, ar ajuta foarte mult.

Și, un ultim detaliu, la fel de important ca celelalte, ar fi multă iubire și povestea nunții perfecte se scrie de la sine.

Cu ocazia acestui articol am revăzut poze de la nuntă și mi-am adus aminte de toate pregătirile și emoțiile de atunci. Dacă urmează să vă căsătoriți vă doresc să vă bucurați de toate momentele, să căutați locația perfectă și să zâmbiți mult. Va fi cel mai frumos moment al vostru. ACEL moment. Nunta voastră perfectă.

 

Articol scris pentru cea de a 20-a probă la SuperBlog 2018.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *