”Oamenii fericiți citesc și beau cafea” … într-o cafenea inteligentă

”Oamenii fericiți citesc și beau cafea” este un roman înduioșător, scris de Agnes Martin-Lugand, despre cum ne putem regăsi puterea atunci când credem că viața noastră s-a sfârșit odată cu a celor dragi. Este o carte cu un început trist dar spre final apare speranța;  putem să o luăm de la căpat pentru că ”și cea mai întunecată noapte se sfârșește și soarele răsare din nou”.

Diane, personajul principal, își pierde brusc familia, pe soțul și fetița ei, într-un accident de mașină. Din acel moment se izolează în locuința sa din Paris și trăiește un coșmar continuu, din care nu știe cum să se mai trezească. Stă singură în casă, doarme în hainele soțului său și lângă jucăria fetiței sale. La un moment dat, împinsă de la spate și de asociatul său Felix, decide să facă o schimbare și pleacă în Irlanda. Alege această destinație, pentru că acolo și-ar fi dorit soțul ei să plece. Mulranny, o localitate irlandeză aflată pe malul mării îi devine casă pentru o perioadă de timp și așa începe recuperarea ei. Acolo îl întâlnește pe Edward, alături de care va simți că vrea să trăiască din nou și să facă ceva pentru ea. În sfârșit … după atâta suferință.

Se întoarce din nou la Paris … și la proiectul ei de suflet. ”Oamenii fericiți citesc și beau cafea”este cafeneaua literară pe care Diane o deschisese cu ceva ani în urmă.

”Am trecut prin culoarul imobilului ca să intru în cafenea. Ușa a scârțâit. Mirosea a aer închis. Am apăsat pe întrerupător. Mai multe becuri nu mai funcționau. Cafeneau nu merge bine. Am pășit înăuntru. Căutam în adâncul amintirilor mele impresiile care mă încercau cândva. Nu mai rămăsese mare lucru din ele. (…) O foaie de hârtie era lipită cu bandă adezivă pe una dintre pompele de presiune aflată în pană. Registrele de calcul și de comenzi erau aruncate pe jos. (…) Ca s-o scot la capăt, ca să fiu pe picioarele mele, ca să mă vindec, voi trezi la viață cafeneaua.” (pp. 163-164)

Acum, am putea să ne închipuim că Diane este prietena noastră care ar vrea să își salveze cafeneaua literară și să o transforme într-un loc cald, plin de oameni, care iubesc cafeaua și cărțile. Cum ar putea face asta, bine? Cum am putea noi să o ajutăm?

Am putea să îi spunem lui Diane că lucrurile au evoluat foarte mult între timp și acum există, de exemplu, echipamente specializate pentru HoReCa, cum ar fi software-uri personalizate în funcție de afacere, care să o ajute astfel încât cafeneaua să fie din nou profitabilă și oamenii să vină cu drag.

(Sursă foto: Expressoft Technology)

Există o companie Expressoft Technology care oferă soluții complete, personalizate în funcție de fiecare tip de unitate pentru a ajuta afacerile să se dezvolte. Folosind soluția lor software dedicată cafenelei, de exemplu, Diane va câștiga timp pentru a se dedica clienților, se va bucura de viteză rapidă de operare, de o ușoară gestionare a materiilor prime și rețetarelor iar clienții vor fi mai fericiți și mulțumiți pentru că timpii de așteptare a comenzilor sunt reduși semnificativ.

Dacă ar fi să întrebe Diane cine sunt Expressoft Technology, putem să îi răspundem că sunt o companie care în ultimii 20 de ani au avut ca misiune proiectarea, dezvoltarea și livrarea celor mai inovatoare soluții software, împreună cu cele mai noi echipamente hardware, toate acestea fiind parte a unei soluții calitative și integrate.

Probabil acum s-ar încrunta ușor pentru că deja începe să fie curioasă. Oare cu ce ar putea să o ajute un POS Restaurant? Pare că se uită în gol, dar de fapt începe să se gândească serios la asta, mai ales că acesta este proiectul ei de suflet, care vrea să funcționeze cât mai bine.

Ar trebui, ca să îi înțeleagă utilitatea, să îi spunem că un POS este zona de vânzare din cafeneaua sa, care este format dintr-un echipament hardware dedicat și pe aceste este instalată o soluție software de marcaj.  Deci, trebuie să rețină cuvintele acestea, exact în ordinea asta: soluția de marcaj și gestiune potrivită afacerii tale. 

POS se folosește pentru a marca produsele comandate de clienți și sumele încasate de la aceștia. Ai astfel acces la o soluție modernă sigură și eficientă, care aduce plus valoare afacerii.

Cu siguranță vine și întrebarea: și de unde știu eu ce este potrivit pentru afacerea mea?

Vei primi consultanță tehnică de specialiate pentru a fi sigur că vei achiziționa exact ceea ce corespunde fluxului de lucru din locația ta. În plus, vei beneficia, după implementare de suport tehnic 24/7.

În timp ce Diane mai așează niște cărți noi în cafeneaua literară, așteaptă să îi mai spunem câte ceva despre benefiicile pe care le-ar avea dacă alege o aplicație Expressoft.

Și, ar trebuie să îi spunem despre aceste lucruri:

  • poți controla fluxul clienților folosind modulul de rezervări din aplicație, pentru o administrare centralizată a rezervărilor;
  • poți sistematiza servirea clienților cu ajutorul funcționalității marcaj pe scaun. În acest fel ai și o evidență clară a numărului zilnic de clienți;
  • poți fideliza clienții cu puncte bonus sau carduri cadou. Contează pentru un client care vine frecvent în aceiași locație;
  • reduci semnificativ timpul necesar preluării comenzilor prin preluarea acestora direct pe tabletă sau telefon mobil;
  • poți individualiza produsele prin adăugarea sau eliminarea, extra-cost sau gratuit, a diferitelor topping-uri și poți adăuga ingrediente cerute de clienți care nu fac parte din rețeta de bază;
  • poți separa notele de plată și emite factură fiscală direct din POS și de asemenea, poți accepta multiple metode de plată: numerar, card, tichete de masă electronice, vouchere, plata cu telefonul mobil, ordin de plată sau plata în cont;
  • poți genera venituri recurente datorită facilității plata în cont, care are două funcționalități: plata în cont companie și plata în cont client. Plata în cont companie este pentru a asigura masa angajaților prin parteneriate încheiate și astfel este asigurat controlul cheltuielilor și eliminarea plății cash. Plata în cont client este pentru a elimina cash-ul și se recomandă pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite clienților.

(Sursă foto: Expressoft Technology)

Putem să îi spunem și despre avantajele în ceea ce privește software-ul de gestiune stocuri.

Este potrivit pentru cafenele și o va ajuta să administreze inventarul și stocurile, care vor fi actualizate automat. Astfel, nu mai trebuie să își bată capul și cu asta, ci se poate concentra la clienții săi și cum să îi facă să se simtă foarte bine la ea în cafenea. Software-ul de gestiune stocuri are modul plăți furnizori și asta o va ajuta să păstrezi o evidență corectă a plăților efectuate către furnizori. Se pot integra aplicații de contabilitate și poate avea acces la peste 150 de rapoarte specifice despre analiză costuri, analiză managerială, aprovizionare, consumuri, stocuri și vânzări. Această aplicație o va ajuta și să controleze în siguranță întregul flux al produselor și să înregistreze documente de intrare și să genereze NIR-uri.

Ahaaa, ar spune Diane și ar zâmbi fericită. Asta da idee bună, care chiar este de ajutor.

Și, ca să fii sigur că o convingi poți să îi spui despre POS smartphone restaurant – o nouă soluție software de marcaj mobil ce favorozează creșterea mobilității în cafenea. Cele mai importante beneficii sunt că se reduce semnificativ timpul de prelucrare a comenzilor. Adică Diane și angajații săi nu ar trebui să mai fugă prin cafenea repede să preia sau să ducă o comandă, ci o transmit prin tabletă către secția necesară. Fără pix și hârtie. Da, este o cafenea literară, dar clienții vin să bea cafea și să citească o carte, nu să aștepte foarte mult o comandă. În acest fel există și o bună coordonare. Chelnerul primește o notificare pe tabletă sau telefon când este gata comanda. De asemenea, și comenzile pot fi personalizate și cerințele clienților sunt înregistrare în aplicație și transmise rapid personalului care pregătește comenzile. Și, evident, pentru că vorbim de o afacere, va crește profitul, pentru timpul salvat pe zi folosind această aplicație care poate fi folosit pentru activități de upselling.

Când ajunge acasă Diane se poate uita pe site-ul celor de la Expressoft Technology să vădă tutoriale video cu toate aceste lucruri. Cu siguranță asta o va ajuta foarte mult la cafenea.

(Sursă foto: Expressoft Technology)

Diane poate avea orice nume în viața noastră de zi cu zi și poate fi oricine care are un astfel de vis și vrea să și-l  îndeplinească. Tehnologia evoluează rapid iar afacerile, ca să reziste, trebuie să țină pasul cu ea. Așadar, pentru ea și pentru oricine are orice tip de restaurant, aceste soluții informatice sunt utile, de ajutor atât afacerilor cât și clienților.

p.s. 1: mămici și tătici care aveți astfel de afaceri, gândiți-vă la aceste soluții și lăsați-le copiilor afaceri profitabile.

p.s.2: vă recomand cu drag cartea, mai ales dacă aveți copii.

 

Articol scris pentru cea de a noua probă la SuperBlog 2018

 

 

 

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *