O vară călduroasă, fără disconfort în casă (P)

Locuim într-un apartament la etajul patru. Când l-am cumpărat, avea deja un aer condiționat. Foștii proprietari au prezentat aparatul de aer condiționat ca un avantaj. Am dat ușor din cap, am zâmbit din politețe și  am zis un ”mda” cu jumătate de gură. Sincer, nu mi se părea așa important. Adică, putea să fie, dar la fel de bine, să nu fie. Nu îl vedeam ceva important. Am cumpărat apartamentul în primăvară. De aceea nu am înțeles.

A venit vara și deși abia așteptam căldura, în casă am fi dorit să ne bucurăm de confort, nu de un aer greu de respirat.

Pentru că locuim la ultimul etaj al blocului, când temperaturile de afară au început să crească și temperatura din casă a început să se ridice. Mult, tot mai mult, până când am zis ”gata, eu nu mai pot de cald, abia pot să respir. Dacă tot avem aerul condiționat, hai să îl folosim.”

AER … afară la amiază nu puteai să respiri, dar în casă era minunat. Abia atunci am înțeles că aerul condiționat nu este un lux, este o necesitate la care cu toții ar trebui să ne gândim. Verile au perioade tot mai mari de caniculă, așa că devine ceva necesar, care ne face viața mai aerisită, să spun așa. 🙂

Natalia, fetița noastră, suportă și ea greu căldura. Nu puteam să nimerim mai bine acest apartament, deși, v-am spus, la început nu prea înțelegeam de ce este așa important. Cu siguranță, dacă nu aveam aer condiționat, trebuia neapărat să ne achiziționăm unul.

Cu ajutorul lui avem mereu o temperatura constantă în casă, o umiditate potrivită, astfel încât copilul nu simte nici un disconfort. Așa că, dacă aveți și copii, stați la bloc și  la un etaj superior aparatul de aer condiționat este o necesitate.

Și cum omul gospodar își face iarna car și vara sania, primăvara își caută un aparat de aer condiționat potrivit pentru locuința sa.

Aerul condiționat ne salvează în verile călduroase

Dacă nu știți de unde să începeți căutările pentru un aparat de aer condiționat, am să vă povestesc de site-ul simag.ro. Este un site unde veți găsi aparate de aer condiționat atât pentru spații mici, precum dormitoare sau bucătării, cât și pentru spații mari, precum sufragerii, birouri sau săli de ședințe. La un click distanță găsiți tot ce aveți nevoie. Atât aparate de aer condiționat, sisteme de ventilație, cât și servicii de montaj și service.

Cei 10 ani de experiență de când activează pe piață, miile de aparate vândute și montate sunt cartea lor de vizită.

Unul din brandurile de aparate de aer condiționat, pe care le veți găsi pe site-ul simag.ro, este brandul DAIKIN. Este un producător de top în ceea ce privește echipamentele de climatizare. Misiunea sa este de a oferi servicii de climatizare de calitate și complete, atfel încât cei care le achiziționează să beneficieze de tot confortul în casă.

Aparatele de aer condiționat ale brandului DAIKIN au rolul atât de a răci, cât și încălzi, ventila, refrigera sau climatiza. Și toate aparatele lor au un consum redus de energie.

Unul din aparate de aer condiționat vândute de acest brand este PERFERA. Este un aparat potrivit atât pentru dormitoare, cât și pentru livinguri, având un design elegant. Are funcție atât de răcire, cât și de încălzire.

PERFERA este un model DAIKIN de 12.000 BTU, cu o eficiență sezonieră de până la A+++. Este un aparat silențios, nu scoate un zgomot puternic care să creeze disconfort. O să vă bucurați doar de aer curat și proaspăt. Tocmai de aceea cred că este și mai util atunci când ai copii.

Fluxul de aer va fi distribuit uniform în încăpere și în spațiile mai mici sau în colțuri. Foarte importantă la acest aparat mi se pare funcția ”ochiul inteligent.” Să vă spun și de ce. De exemplu, mereu am fost întrebați dacă aerul condiționat nu este periculos pentru Natalia. Fiind mică se gândeau că nu este sănătos pentru ea să stea în direcția în care aparatul suflă aer.

Ei bine, la un aparat cu o astfel de funcție, așa cum este și PERFERA, aerul nu va fi direcționat către persoana care se află în cameră, ci într-o altă parte. În cazul în care acest aparat DAIKIN nu detectează nici o persoană, el va trece automat în modul de economisire energie.

Și mai are o funcție despre care vreau să spun, mai ales că acum cu toții ne dorim case inteligente, pe care să le controlăm de la distanță. Cu funcția controler on-line, prin intermediul unei aplicații, puteți controla temperatura și verifica consumul de energie de oriunde v-ați afla.

Sper să vă fie util acest articol și să gândiți, dacă nu aveți deja, să vă achiziționați un aparat de aer condiționat, mai ales că vara se apropie. 🙂

Sursă foto principal: Pexels.com

Sursă foto aer condiționat: simag.ro

 

 

 

 

 

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *