Iarna se poartă tenul sănătos

Câteva zile ne mai despart de iarnă, dar deja aerul e tot mai rece, vântul s-a înăsprit și el, primii fulgi de nea, grăbiți, au albit dealurile din jur. Cerul plumburiu învelește orașul, iar lumina zilei pare tot mai slabă. Acum începe sezonul în care poți să stai cuibărit în pat cu un ceai sau o ciocolată caldă și să citești. Dar tot acum, odată cu schimbările de temperatură, este și momentul în care trebuie să avem mai multă grijă de sănătatea noastră și de sistemul nostru imunitar. Dacă ne simțim bine și avem o stare de sănătate bună, putem să ne bucurăm în voie de iarnă.

Sistemul imunitar protejează organismul de microbi și bacterii, și acționează pe planuri diferite pentru protecția noastră: la nivelul pielii, la nivel respirator, circulator, digestiv și celular. Doar când toate aceste sisteme sunt sănătoase și funcționează în armonie, organismul nostru este apărat.

Pentru a ne proteja sănătatea avem diferite trucuri la care apelăm atunci când vine sezonul rece. Eu, de exemplu, iau vitamina C, consum mai mult pește și mai multe lactate. Zincul, Vitamina D sunt și ele recomandate pentru susținerea sistemului imunitar în sezonul rece.

Pe lângă toate acestea, trebuie să avem grijă să ne odihnim suficient și să facem mișcare. Chiar dacă este rece, trebuie să ieșim la plimbări în aer liber. Nu frigul ne îmbolnăvește, ci bacteriile și virusurile. Și pentru că în luna decembrie majoritatea orașelor vor fi luminate de sărbători, o ocazie numai bună pentru plimbări afară.

La fel de multă grijă trebuie să avem și de pielea noastră, care în sezonul rece are cel mai mult de suferit, fiind și cea mai expusă. Pentru a ne bucura din plin de iarnă, pe lângă faptul că trebuie să avem grijă de sănătatea noastră, trebuie să ne protejăm și tenul.

Vântul, temperaturile scăzute, trecerea de la aerul cald din încăperi la cel rece de afară, toate duc la uscarea pielii, uneori chiar și la iritații. Așadar, toamna și iarna trebuie să acordăm pielii și tenului atenția cuvenită pentru un aspect sănătos.

Eu am un ten sensibil, de cele mai multe ori iarna pielea mi se usucă și pătează. De câte ori intru de la rece la cald și invers, fața mi se înroșește foarte tare. Și nu cred că sunt singura cu astfel de probleme, tocmai de aceea am să vă prezint câteva sfaturi de îngrijire a tenului în sezonul rece.

Produse pentru vitalitate și strălucire în rutina de îngrijire

Iarna pare că tenul și-a pierdut strălucirea și are nevoie de un ajutor în plus pentru recăpătarea vitalității și pentru un aspect sănătos. Pentru o îngrijire potrivită puteți folosi un Booster vitalitate și strălucire de la Farmec din gama Gerovital Plant.

Eu prefer produsele cosmetice pentru îngrijirea zilnică a tenului care au ingrediente de origine naturală. Relansată recent, gama Gerovital Plant invocă puterea naturii și vă ajută tenul și în sezonul rece. Cu 96% ingrediente de origine naturală, acest Booster vitalitate și strălucire Poliplant Microbion Protect este sub forma unui ser care revitalizează tenul și îi redă strălucirea și vitalitatea de care are nevoie.

Serul conține Vitamina C, un puternic antioxidant, de care tenul are nevoie în sezonul rece pentru un aspect tânăr, revitalizat și strălucitor.

Mai multă hidratare

Frigul și vântul rece usucă pielea și are nevoie de o hidratare mai mare. Deseori am senzația aceea că mi se crapă pielea pe față, mai ales când este vânt puternic. O cremă hidratantă Gerovital Plant specială pentru menținerea unui nivel optim de hidratare, ne poate ajuta să avem un ten sănătos, indiferent de anotimp.

 

 

 

Crema conține ulei de măsline și un complex de minerale care hidratează și revitalizează celulele.

Toate produsele din gama Gerovital Plant conțin Complexul Poliplant Microbion Protect, care ajută la restabilirea și menținerea echilibrului microbionului pielii și respectă identitatea unică a acestuia și funcția lui majoră de protejare a pielii. Tocmai de aceea această cremă hidratează, protejează și oferă pielii un aspect sănătos și trebuie să facă parte din ritualul de îngrijire zilnică a tenului.

Îngrijire atentă – demachiere obligatorie

Demachierea este obligatorie indiferent de sezon. Pentru că sunt atâția factori externi care ne afectează tenul, trebuie să oferim o atenție deosebită și demachierii pentru a avea un ten sănătos cu aspect tânăr. Eu evit spălarea feței cu săpun deoarece acesta usucă și mai tare pielea.

Puteți folosi apă micelară sau un produs care curăță, hidratează și oxigenează tenul așa cum este Fluidul Demachiant Poliplant Microbion Protect care oferă o protecție naturală microbiană și stimulează microcirculația.

Prin demachiere nu îndepărtați doar machiajul ci și sebumul și impuritățile de pe suprafața pielii. Cu un ten bine curățat și un somn odihnitor, veți vedea diferențele dimineața. 🙂

Acestea sunt doar câteva sfaturi care vă pot ajuta să aveți un ten sănătos pe timpul iernii. Eu mai folosesc o dată pe săptămână și o mască ușor exfoliantă care să nu îmi agreseze tenul, dar să îl curețe suficient astfel încât crema hidratantă să poată acționa eficient.

Cu doar câteva reguli de îngrijire și produse cosmetice cu produse naturale așa cum sunt cele din gama Gerovital Plant, veți avea un ten sănătos și în sezonul rece. Pe lângă produsele de care v-am povestit mai sus, în această gamă veți mai găsi și apă micelară, cremă antirid SPF 15, cremă antirid nutritivă, cremă CC matifiantă și cremă anticearcăn antirid. Toate produsele conțin Complexul Poliplant Microbiom Protect cu un rol important în creșterea imunității și în echilibrarea microbionului pielii, care reprezintă totalitatea bacteriilor bune și rele de pe suprafața pielii. Tocmai de aceea sunt produse atât de bune pentru sezonul rece, pentru că îi dau pielii un aspect sănătos, o hidratează, regenerează și vitalizează. Sănătatea pielii depinde foarte mult și de produsele folosite și de ingredientele pe care le conțin.

Tu cum îți protejezi tenul pe timpul iernii? Care este ritualul tău de îngrijire?

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Articol scris pentru SuperBlog 2019.

Sursă foto: Farmec.ro și pagina de Facebook Farmec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *