Carte cu personalitate – un cadou cu amintiri, pentru cei dragi

Te provoc să lași tot ce faci acum și să te duci să îți întrebi copilul când a fost cel mai fericit? Când s-a bucurat cel mai mult? Apoi revin-o să îți spun o poveste despre emoții, care pot fi oferite-n dar. Gata? Te-a cam pus pe gânduri răspunsul lui, așa-i? Nu își mai aduce aminte ce gust avea tortul de la petrecerea de ziua lui, nici cât de înalt a fost. Nici ce culoare a avut. A fost fericit atunci, dar nu cel mai fericit. El își amintește cu mult drag când l-ai lăsat să sară în bălți. S-a bucurat când i-ai luat o jucărie nouă, dar cel mai fericit a fost când ați făcut brioșe împreună și v-ați jucat cu făina. A fost fericit când a găsit sub brad dinozaurul acela mare, pe care  și-l dorea, dar cel mai fericit a fost când ați stat împreună acasă v-ați jucat și ați râs cu gura până la urechi.

Când ați construit castele de nisip, când s-a jucat cu frunzele în parc, când ați jucat un joc împreună, când ai închis telefonul și l-ai ascultat când îți povestea ceva. S-a bucurat de fiecare dată când a primit o jucărie nouă, dar au fost momente care s-au risipit precum fumul în aer. El își aduce aminte emoții, nu obiecte.

Dacă stai și tu să te gândești la cel mai drag cadou primit, sunt sigură că nu este și cel mai scump. Deși, de-a lungul timpului, am primit multe cadouri de la soțul meu, cu un zâmbet larg pe buze și în suflet îmi amintesc de căpșunele primite de ziua mea. A fost cel mai haios și frumos cadou, de care îmi voi aduce aminte mereu. De ce? Pentru că mai importante sunt emoțiile, decât obiectele.

Într-adevăr, nevoile noastre de astăzi sunt de tip consumerism. Copiii de astăzi au totul la un click distanță. Apar tot mai multe jucării, care fac de toate în locul lor și noi le cumpărăm cadou de Crăciun sau de zilele lor de naștere, crezând că așa îi facem cei mai fericiți. De fapt, orice părinte asta își dorește cel mai mult. Să își vadă copilul fericit. Doar că fericirea la primirea unei jucării nu e neapărat direct proporțională cu mărimea ei. Și oricum se duce repede.

Cred că tot ce ne mai ajută în vremurile de astăzi, o lume a tehnologiei și gadget-urilor, este emoția. Oricât am avansa, din punct de vedere tehnologic, și indiferent cum s-ar schimba societatea, lucrurile care ne vor provoca emoție sunt cele de suflet. Tocmai de aceea îmi doresc ca în loc de multe jucării sau orice alt obiect, să îi ofer Nataliei, mai degrabă, amintiri, care să îi rămână în timp. Să stăm peste ani și să povestim de momentele acestea, pline de emoție, nu de lucuri.

Când i-am făcut o carte personalizată și am ales pozele, mă gândeam la momentul din spatele zâmbetului ei.

Aici eram la mare. Ce vacanță frumoasă!

Aici eram la plimbare printr-o pădure aproape de casă.

Aici se juca prin curte și tocmai ce văzuse o pisică.

Tocmai de aceea de ziua ei, darul nostru pentru ea a fost o vizită la Observatorul Astronomic, pentru că acum e pasionată de spațiu, și un cadou personalizat. O carte pentru copil, la care noi am adăugat poze cu ea. Are texte drăguțe și poze care surprind fericire și emoție de copil. Dacă îmi doresc ceva, asta este: să o învăț că fericirea este un zâmbet larg și are gust de brioșă cu ciocolată. Mai important decât orice obiect sunt oamenii pe care îi ai alături, locurile pe care le descoperi, emoțiile pe care le trăiești. Amintirile acelea care îți rămân vii în minte și când te uiți la o poză râzi cu gura până la urechi.

Când am așesat pozele în această carte cu personalitate, mi-am imaginat cum vom sta peste ani, o vom răsfoi și vom depăna amintiri. Cum iubea mult de tot animalele și o, toamna când a descoperit covorul de frunze galbene.

 

 

 

 

 

 

 

Sunt sigură că îi vor plăcea mai mult poveștile acestea și își va aduce aminte cu mai mult drag de aniversările ei în care a primit altfel de cadouri, decât jucării sau haine.

Am să continui provocarea. Pentru că tot vin sărbătorile curând, încearcă să te gândești la altfel de cadouri.

Și eu, la fel ca și tine, de multe ori am oferit celor din jur cadouri, obiecte materiale. Cred că în afară de cărțile dăruite sau primite, restul au fost șterse de timp. Sticle de vin, cutii cu bomboane, eșarfe, parfumuri, cosmetice, pantofi. Toate sunt utile, eu nu spun nu. Toate ne bucură. Dar de care ne vom aduce aminte în timp?

Eu am vrut ca această carte cu personalitate, care este un altfel de album cu poze, să fie pentru Natalia o poveste despre faptul că emoțiile sunt cele mai importante. Și fericirea…, fericirea este despre simplitate, este despre dragostea pe care o primești și dăruiești.

Ce ar fi ca de aceste sărbători să le faci celor dragi un cadou prin care le aduci aminte de aceste lucruri. Și cadoul tău să câștige de data aceasta pariul cu timpul. Și peste un an, doi, trei, zece să fie deschis cu același drag și să trezească amintiri.

Cum ar fi să le faci un cadou persoanelor din viața ta și să le spui că după ce îl vor deschide, vor înțelege ce contează cel mai mult în viață: emoțiile. Și că trebuie să zâmbească.

Ar fi interesant să aduni poze cu mama ta, vechi și noi, și să le pui într-o carte cu personalitate. Îți alegi template-ul de carte și adaugi pozele lângă text. Dacă ești și foarte inspirat, poți scrie tu ce poveste vrei, dar sigur când le vei citi, vei avea senzația că sunt desprinse din gândurile tale. Și gata, ai făcut o carte pentru mama, un cadou pentru totdeauna, care va trezi multe emoții și amintiri.

Ar fi frumos să faci o carte pentru iubit sau o carte pentru iubită, un fel de album al vostru cu cele mai dragi amintiri, pe care îl veți răsfoi peste ani și o să vă aduceți aminte de poveștile trăite împreună. Aduni pozele din telefon sau de pe Facebook și le adaugi, cu programul de editare, foarte simplu. Apoi, pui cartea sub brad. 🙂 Și o veți răsfoi fericiți, de câte ori vreți să vă plimbați prin amintiri, până la adânci bătrâneți.

Și oferiți-le și copiilor altfel de cadouri. O carte personalizată cu pozele lor, care să le rămână ca o amintire dragă din copilăria în care orice era posibil.

Mi-ar plăcea să acceptați provocarea mea și să vă gândiți la altfel de cadouri. Să le oferiți în dar celor dragi emoții și să le aduceți aminte că acestea contează cel mai mult.

Cartea Nataliei a venit în dar de la Carte cu personalitate (cartecupersonalitate.ro) și nici că se putea un cadou mai frumos la trei ani. Puteți să fiți autorii cărților pentru cei dragi. Trebuie să vă faceți cont, să alegeți un model de carte și să adăugați pozele. O să vă facă plăcere să lucrați la acest cadou și să îl oferiți celor dragi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Articol scris pentru SuperBlog 2019.

Sursă foto: arhivă personală

 

 

 

 

 

 

 

 

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *