Fiecare moment petrecut alături de copil e doar minunat

Noi, părinții, ne bucurăm de fiecare moment petrecut alături de copii noștri. Oricât de greu sau obositor ar fi, noi la final spunem, hai că a fost bine. Dacă ei sunt fericiți, și noi suntem fericiți. Sâmbăta la nuntă, când Natalia a adormit, m-am așezat lângă o altă mămică, al cărei copilul adormise și el. Un băiețel drăguț și blonduț ca Natalia, cu doar câteva luni mai mic ca ea. Am început să povestim și așa am aflat că ea o știa pe Natalia din prima ei zi. Din poze, evident. Verișoara mea s-a ocupat de asta.

Mama băiețelului locuiește în Londra și a venit de acolo singură cu cel mic. Tatăl a rămas cu cel mai mare acasă. Și, deși si ea a stat cu el în brațe mult, mai mult ne-am plimbat cu ei și după ei, decât am fost atente la nuntă, ne mai aștepta și o noapte lungă, ea era fericită că este acolo. Se bucura de experiența pe care o trăi,  alături de băiețelul ei. Chiar mi-a spus că peste ani va rămâne cu aceste amintiri. Vor crește și nu vor mai merge cu noi peste tot.

După nuntă, deși mă durea mână dreaptă de nici nu puteam să o ridic, câm atât de mult a stat în brațe, eu am zis că a fost bine. Ne-a plăcut și am fost fericiți cu ea, așa cum a fost. Înainte să fiu mamă, nu înțelegeam cum vine asta. E greu dar totuși îți place și te bucuri de orice trăiești. Nici acum, și eu mamă, nu știu cum vine asta, dar știu de unde vine. Vine din inimă.

În momentul în care îți vezi copilul prima dată, știi că nu mai e despre tine, ci despre el. Nu e vorba despre nici un sacrificiu și mă enervează discursurile alea despre a te sau a nu te sacrifica pentru copilul tău. Despre ce vorbim? Toți ne schimbăm viața după ce apar copii dar nu cred că e un sacrificiu ci o alegere asumată și normală.

Mai am o prietenă al cărei soț lucrează în altă țară. Luni bune a fost singură cu copilul. Nu știu cum a reușit să doarmă, să mănânce, să se spele, să nu o ia razna. Cu siguranță că i-a fost greu, de multe ori, poate,  dar, de câte ori ne-am întâlnit în parc sau am vorbit la telefon am râs cu ea cu lacrimi. Pentru că nu este despre cât de greu este, este despre ce minunați sunt ei, copii, în general. Și asta șterge tot, și rămâne doar iubire și bucurie. Până și balaurii cu șapte capete pot părea un fleac.

 

Sursă foto: www.pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *