Fetița care nu iubea papucii

A fost odată o fetiță care nu iubea papucii. Deloc. Nici un model, nici o culoare, care fugea când îi vedea, prefera să îi guste sau să îi strice, dar nu să îi încalțe. Se întâmplă ca această fetiță să fie chiar a mea. Aceiași fetiță care nu stă în căruț și în afară de scaunul de mașină, în toate locurile în care ar trebui să stea așezată, se ridică în picioare.

De când era mică de tot,  nu prea era încântată de ideea de a avea ceva în picioare. Și cu șosetuțele și ciorăpeii era un pic certată, dar s-a împăcat repede. Au rezolvat problema între ei, nu m-am băgat. Cu papuceii, nici acum însă nu s-a împăcat. Vara trecută încercam să îi mai pun în picioare o săndăluță, o espradilă, o balerină ….. nimic. Nu mergeam prea mult și trebuia să le culeg de pe jos. Sau, mă oprea cineva să mi-i înapoieze daca ratam momentul. Am zis să nu mai chinui copilul, oricum e cald, nu merge. Din când în când mai încercam dar, v-ați prins, fără succes. Când a împlinit un an, la petrecerea ei am îmbrăcat-o frumos, am încălțat-o frumos și surprinzător, stătea cu pantofiorii. Suspect. Ziceam, ei uite a crescut, acum stă. Când am ajuns acasă am văzut că îi stricase. Le smulsese fundițele. De asta a stat încălțată cu ei, că avea de ce să tragă și până nu a reușit să le rupă, nu s-a lăsat. Și i-a luat, atât cât a durat petrecerea.

Acum merge și am zis să încercăm și cu papucii. O sa îi placă. Sau nu. Când mă vede cu ei în mână, se depărtează de mine. Dacă îi pun în picioare începe să plângă. Dacă o pun să meargă, se lasă jos sau rămâne blocată în picioare. Poate crede că nu mai poate merge. Poate nu are încă destulă încredere în ea, în ceea ce privește mersul. Nu știu cum să o conving să îi poarte și să și meargă. I-am pus papucii printre jucării, îi mai arât din când în când că trebuie puși în picioare. Sper să se rezolve de la sine, odată cu perfecționarea mersului. Mai lucrăm la asta, vedem cum, când se va rezolva. Dar, când va crește mare de tot, să nu vină la mine să îmi ceară bani pentru papuci. Niciodată. Mă voi distra atunci. (Bad mom) 🙂

 

Sursa foto: www.pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *