Două cărți pentru copii, înainte de noapte bună

În prima săptămână de grădiniță a Nataliei, eram cu o prietenă într-o librărie și am văzut o carte pentru copii tare drăguță despre un pui de Lamă: ”Lama Lama în pijama”, de Anna Dewdney. Când am răsfoit-o și am ajuns la pagina în care puiul de Lamă se teme că mama sa nu mai vine, m-am gândit că este foarte potrivită pentru ea acum, în perioada de acomodare la grădiniță.

Între timp am mai comandat câteva cărți pentru copiii, cu povești și desene frumoase. Despre cea cu puiul de Lamă și ursulețul care se pregătește de culcare o să vă povestesc acum.

Puiul de Lamă stă cuibărit în pat, iar mama Lamă îi citește povești. Închide becul, îl sărută ușor pe botic și pleacă să termine treburile. Ei, atunci încep nemulțumirile și grijile puiului Lamă. El vrea ca mama lui să vină la el, repede, cât mai repede. Și stă singur, mic, pitic, în pat, în întuneric și se întreabă: ”Dacă mama nu mai vine?”. Dar mama vine. Vine repede și îl liniștește. Puiul de Lamă adoarme între perne.

Nataliei îi place foarte mult această carte. Am făcut o alegere bună. Are desene frumoase. Savurează momentul în care puiul de Lamă plânge după mama sa și la final este atât de prinsă în poveste, că îl pupă și ea pe puiul de Lamă.

Trebuie să o citesc în fiecare seara de multe ori. Uneori când e foarte obosită și mofturoasă, cartea aceasta chiar mă ajută să o liniștesc și să o aduc în pat. Tocmai de aceea v-o recomand. Sper să le placă și micuților voștri. Am citit că există și ”Lama Lama și bunicii”. Pentru că îi place așa de mult asta, am să caut și cealaltă poveste să vedem cum este.

 

Cea de a doua carte cred că este potrivită și pentru copiii mai mici, pentru că are puțin text, astfel că și cei mai nerăbdători dintre ei vor putea urmări povestea. Are niște desene foarte frumoase, îmi plac mult, zici că este o carte pictată. ”Somn ușor, prieteni” este povestea ursulețului care trebuie să își adune prietenii să doarmă. Cartea ilustrează cum se pregătesc înainte de somn: mănâncă, se spală pe dinți, merg la toaletă și citesc o poveste. Ilustrațiile Annei Karina Birkenstock fac această carte deosebită și atrăgătoare pentru copii.

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *