Cristale potrivite zodiei Gemeni

”Lucrul cel mai frumos pe care-l putem trăi este misterul. El este adevărata sursă a artei și a științei”, scria Albert Einstein într-un articol intitulat ”Ce cred eu”, publicat în anul 1930. Lumea cristalelor este fascinantă și frumoasă. Un mister frumos colorat, care ne bucură sufletul și ochii. StoneMania a propus să ne aventurăm într-o călătorie în lumea cristaloterapiei. A ne deschide către experiențe noi, înseamnă a învăța mereu câte ceva, a ne depăși limitele, a încerca mereu să devenim cea mai bună variantă a noastră.

Cristalele se formează sub pământ și ele înmagazinează energia a mii de ani. Nu întâmplător ele sunt considerate ADN-ul Pământului. Ele sunt folosite de mult timp de către oameni și se spune că dețin puteri necunoscute, iar prin focalizarea lor pentru a amplifica sau direcționa energia, se poate pune în armonie trupul și spiritul.

Fiecare civilizație avea o piatră considerată sacră. De exemplu China avea jadul, în India era piatra lunii, în Tibet turcoazul, ier persanii foloseau agatul.

De asemenea se spune că există și o legătură între pietre și zodii. Astrologii consideră că fiecare zodie guvernează un metal, un anumit element chimic și un grup de cristale. Astfel, între zodie și cristalul respectiv există o simbioză și el devine o sursă de protecție pentru nativul care îl poartă.

Așa am descoperit că există cristale pentru zodia gemeni.

Eu sunt născută la finalul lunii mai, prin urmare sunt în semnul zodiacal Gemeni (21 mai-21 iunie). Este al treilea semn zodiacal, de aer, mutabil, guvernat de Mercur și de energia Yang. Gemenii sunt reprezentarea cea mai exactă a principiului comunicării. Printre cristalele reprezentative acestei zodii sunt: moss agat, calcit, ochi de tigru, carneol, aventurin.

Moss agat (Agata de mușchi)

Este un cristal în nuanțe verzi cu o frumusețe aparte. Are capacitatea de a echilibra emoțional, de a stimula circulația sangvină și de a aduce inspirație și prosperitate. Se știe că gemenii sunt vioi, agitați, trec repede de la o stare la alta, așa că un astfel de cristal aduce un echilibru în emoții.

Putem alege să purtăm o brățară specială pentru zodia Gemeni care are cristale de moss agat. Nu este doar o brățara frumoasă pe care cu siguranță cei din jurul nostru o vor aprecia, ci ne va da și o energie bună.

 

Calcit

Calcitul este un mineral din clasa carbonaților, foarte frecvent în natură, cu refracție dublă. Nu întâmplător este o piatră potrivită pentru zodia Gemeni. În general zodiile de aer sunt protejate de cristale de culoarea galben. Prin urmare calcitul galben este foarte potrivit pentru zodia Gemeni, va stimula intelectul ajutând la organizarea minții și a informațiilor. Se știe că Gemenii sunt dornici să cunoască, să exploreze, să afle cât mai multe, curiozitatea fiind o trăsătură caracteristică a celor din această zodie. Calcitul galben îi poate influența pozitiv și îi poate stimula să descopere cât mai multe.

Pe site-ul celor de la StoneMania am găsit o brățară cu piete semiprețioase, corespunzătoare zodiei Gemeni, care are și cristale de calcit galben.

Ochi de tigru

Aceasta este o piatră semiprețioasă deosebit de apreciată. Este o formă rară de cuarț negru, cu dungi galbene și maro-aurii. În perioada Evului Mediu se credea că acest cristal are puteri magice, ferind de rele și vrăjitorii, tocmai de aceea îl purtau cavalerii care au participat la cruciade. Acest cristal are o caracteristică foarte importantă, asemănătoare cu Gemenii: își schimbă aspectul în funcție de unghiul în care cade lumina. Gemenii sunt cunoscuți pentru faptul că sunt schimbători, doi în unul, cum se spune. Această piatră semiprețioasă purtată la un lanț sau o brățară, poate aduce prosperitate, noroc, energie, curaj și protectie.

Carneol

Numele acestui cristal provine de la latinescu ”carnis” datorită culorii sale roșii, brun-roșcate sau roșu portocaliu. Egiptenii considerau că aduce pace și armonie, alungă depresia și sporește curajul. Carneolul ne ajută să ne concentrăm și să ne ancorăm în realitatea prezentă. Pentru Gemeni, un semn de aer, această piatră semiprețioasă poate aduce echilibru. Este o piatră a stabilizării cu o energie foarte înaltă, excelentă pentru reabilitarea vitalității și a motivației.

Aventurin

Este un cristal al norocului, al speranței, care alungă energiile negative. Numele său vine din italiană și poate fi tradus ”întâmplător”. Este dat în numele unei întâmplări fericite, când un lucrător a aruncat accidental piliturile metalice într-o cuvă de sticlă topită. Odată răcite, rezultatul a fost plăcut, cu paiete iridescente. Se spune că Aventurinul este benefic în toate domeniile creativității, imaginației , intelectului și clarității mentale. Gemenii sunt foarte creativi, jucăuși, cu multă imaginație, așa că această piatră îi ajută în stimularea acestor caracteristici.

Pe site-ul celor de la StoneMania puteți găsi cristale pentru fiecare zodie. Ei au ales să confecționeze bijuterii cu cinci dintre cele mai importante pentru fiecare zodie în parte.

Puteți să vă căutați cristalul favorit, cel în funcție de zodie, puteți să vă faceți un cadou sau să dăruiți un cadou precum cristale terapeutice.

Dincolo de proprietățile lor sunt și foarte frumoase. Eu cred că cel mai important când vorbim de astfel de lucruri este legat de ceea ce alegem să credem. Voi alegeți ce vreți să credeți, dar cel mai important este să alegeți să credeți în bine și să îl dați mai departe.

Sper că acest articol v-a stârnit curiozitatea. Care sunt cristalele potrivite zodiei voastre?

Articol scris pentru Spring SuperBlog.

Sursă foto: StoneMania.ro

Sursă informații despre cristale: wikipedia.org, avantaje.ro.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *