Închide ochii și deschide-ți sufletul. Închipuie-ți că auzi marea. Te plimbi pe nisipul fin și simți valurile care se joacă la mal. Cerul este senin și câțiva pescăruși se învârt bucuroși. Să visăm este cel mai frumos lucru. Și asta ne poate ajuta și atunci când suntem departe de mare. Acum puteți să vă uitați prin pozele din vacanțele petrecute la mare. Sigur o să vă binedispună. Acesta este momentul cel mai potrivit să stați împreună, să vă uitați la poze, să vă amintiți de vacanțele petrecute la malul mării, să râdeți de întâmplările prin care ați trecut. Și după puteți să vă gândiți cu optimism la următoarea vacanță pe litoralul românesc. Aveți timp să o planificați astfel încât să iasă perfect. Cea mai frumoasă și să râdeți cu gura până la urechi în toate pozele.
Îmi place marea parcă dintoteauna. În orice anotimp și oricum. Blândă, caldă, furioasă, rece, nemiloasă, atrăgătoare. Marea … este pentru mine frumoasă, pur și simplu, și are ceva ce mă atrage. Nisipul, valurile, cerul, mirosul sărat, vântul, sunetul vapoarelor ce străpung valurile în larg … marea este un miracol. Poate că într-o altă lume am fost una din ondinele mării și de asta mirosul ei mi-e cel mai scump parfum, sunetul ei îl aud de fiecare dată când închid ochii, dorul de ea e cel mai arzător și când ne întâlnim simt că îi aparțin.
Când eram mică i-am spus mamei că îmi este dor de mare. Atunci mi-a dat o scoică și mi-a spus să o pun la ureche și să închid ochii, ca să aud marea. Și de atunci de câte ori mă duc la mare, mă întorc cu scoici. Când îmi este dor de mare să le pun la ureche, să îi aud valurile.
Abia așteptăm următoarea vacanță la mare. Încercăm, în această perioadă, să ne gândim nu că mai este mult până atunci, ci că avem mai mult timp să ne planificăm în detaliu vacanța. Fără grabă putem să căutăm pe internet ”cazare litoral” și să visăm la următoarea întâlnire cu marea.
De-a lungul timpului am fost pe litoralul românesc în Mamaia, în Neptun, în Costinești, în Sulina, în Vama Veche. Fiecare loc este frumos. Pentru că marea asta mare este atât de frumoasă și te face să te întorci mereu la ea.
Încă de anul trecut voiam să ajungem la Năvodari. De când suntem și părinți căutăm locuri pe litoral cu plaje potrivite pentru copii. Năvodari este una din stațiunile de pe litoralul românesc cu cele mai bune plaje naturale. Așa că o să căutăm în această perioadă o cazare Năvodari potrivită pentru noi.
De aici pleacă organizarea unei vacanțe minunate. Cel puțin noi așa facem. Ne gândim în ce stațiune vrem să mergem și apoi ne ocupăm de căutarea cazării potrivite. Este foarte important să vă găsiți un loc unde să stați pe perioada vacanței în care să vă simțiți bine, astfel încât doar să vă bucurați de mare și de timpul petrecut acolo. Și am să vă dau și un pont: litoralulromanesc.ro este cel mai mare site specializat pe turismul de litoral, cu oferte de cazare în toate stațiunile de la Marea Neagră. Fie că vreți să mergeți în Mamaia sau poate la Techirghiol, puteți alege din ofertele lor, iar majoritatea locurilor de cazare au o medie de 4 puncte din 5.
Dacă nu știți ce să alegeți, de exemplu, la ei pe site găsiți și o galerie foto din stațiuni. Poate unul din voi este genul aventurier, care vrea mereu ceva nou și atunci puteți arunca un ochi pe poze, poate așa luați o decizie mai ușor.
Acum doi ani am fost în Sulina, este un loc superb, pe care vi-l recomand din suflet. E acel loc unde trebuie să ajungi măcar o dată. Pe litoralulromanesc.ro găsiți oferte de cazare chiar și în Delta Dunării.
Un alt aspect foarte important pentru o vacanță minunată este evident bugetul. Nouă ne place să rezervăm vacanțele cu ceva timp înainte, pentru că așa sunt șanse să găsim prețuri mai bune. Evident că am avut și momente în care am spus doar hai și am plecat. De cele mai multe ori, însă, am căutăm oferte din timp. Așa ne rămân mai mulți bani de cheltuit în vacanță. De obicei ne facem rezervarea on-line, plătim cu cardul și apoi stăm liniștiți.
Pe site puteți să vă rezervați o vacanță pe litoralul românesc și să achitați și cu voucherele de vacanță. Iar dacă vă gândiți că poate anul acesta nu o să mai aveți bani și de vacanță vă mai dau un pont, pentru că marea vindecă orice și trebuie să vă bucurați de ea. Puteți plăti prin programul de rate fără dobândă.
Tot în funcție de buget optăm și pentru servicii. Pentru noi o vacanță minuntă înseamnă un loc de cazare care arată foarte bine. Cu cât mai multe stele, cu atât mai bine. Când nu o aveam pe Natalia, nu puneam prea mult accent pe acest aspect. Acum da. Preferăm să stăm mai puține zile, dar să fie cazarea foarte bună. În ceea ce privește serviciile de masă optăm mereu pentru micul dejun. Nu le preferăm pe cele all-inclusive pentru că ne place să descoperim și alte locuri interesante de luat masa.
Micul dejun este perfect. Mâncăm liniștiți, ne bem cafeaua și apoi ne putem face programul liber, fără să fim constrânși de orele de masă.
După ce am pus toate acestea la punct ne gândim la program. Tot timpul alegem să mergem în vacanță în familie sau cu prieteni foarte apropiați, cu care ne asemănăm. Nouă ne place să ne și plimbăm, să explorăm și să descoperim locuri frumoase pe unde să mergem.
Primele zile când ajungem la mare sunt pentru mare și plajă. Am aceleași emoții ca atunci când eram mică. Abia aștept să văd marea, să îi simt parfumul, să ne jucăm pe plajă, să ne trezim cu ochii cârpiți de somn ca să mergem să vedem răsăritul, să stăm pe plajă până soarele intră în mare. Culegem scoici, stăm împreună, ne bucurăm, pur și simplu de mare.
În ultimele zile ne place să și explorăm locurile unde mergem, ori dacă se întâmplă să fie o zi cu mai puțin soare o păstrăm pentru strâns de scoici sau chiar pescuit. Tatăl Nataliei este pasionat și chiar vă invit să încercați și o astfel de activitate.
De exemplu, pe site-ul litoralulromanesc.ro puteți găsi informații și despre cum puteți să vă petreceți timpul la malul mării. Așadar puteți încerca și pescuitul recreativ în Dobrogea.
În Constanța aveți foarte multe de vizitat și dacă ajungeți cu cei mici este să păcat să ratați Delfinariul sau Planetariu. Puteți să faceți o plimbare și prin Parcul Argheologic și, de asemenea, să vizitați și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, mai ales că este unul din cele mai bogate muzee din România și a doua instituție de profil, ca mărime, după Muzeul Național de Istorie al României din București.
Puteți să faceți un tur al Bisericilor. Sigur o să le găsiți interesante, mai ales că așa o să descoperiți o parte din alte culturi. Farul, Cazinoul sau Geamia Hunchiar sunt iarăși niște obiective pe care le puteți vizita.
O să descoperiți că litoralul românesc nu este frumos doar datorită mării, ci și pentru că are foarte multe obiective turistice pe care merită să le vedeți, O să descoperiți influențele culturale ale altor popoare și o să rămâneți cu amintiri și cunoștințe interesante.
Dacă sunteți fan distracții, Aqua Parc-ul din Mamaia este locul ideal unde să vă opriți.
Puteți să vă urcați în mașină și să mergeți să vizitați chiar Biserica Îngropată de la Istria. Se află cam la 55 km de Constanța. Istria este o comună care ascunde o comoară istorică și arhitecturală. Biserica Îngropată este unică în țară datorită tehnicilor de construcție.
Dacă mergeți înspre Jurilovca, pe malul lacului Razelm, puteți vizita Cetatea Argamum, prima așezare de pe teritoriul țării noastre menționată în documente antice.
La fel de spectaculoasă este și Canaraua Fetei, singurul Canion de la noi din țară. Bătrânii spun că pe aici a curs cândva Dunărea, este vechiul curs al Dunării şi este un loc foarte atractiv pentru căutătorii de comori.
Dobrogea toată este minunată, este de vizitat și luat la pas. Dacă faci asta nu ai cum să nu promiți că ai să mai revii. Iar și iar. Vă las în final cu un citat din Geo Bogza și cu gândul la vacanță. Sper ca ponturile mele și felul în care ne organizăm noi vacanță să te ajute, astfel încât următoare ta vacanță să fie minunată.
”În orice ţară ar fi fost să ajung, de orice forme ale vieţii aş fi fost înconjurat, gândul – iar apoi întreaga mea fiinţă – s-a întors de fiecare dată în Dbrogea la praful şi mărăcinii ei, la vântul ei de stepă, la chipul ei teluric şi generos. Oriunde m-aş fi aflat, dorul de ea mă ajungea în cele din urmă.”
Articol scris pentru Spring SuperBlog
Surse foto: arhivă personală; litoralulromanesc.ro
Sursă informații despre obiective: litoralulromanesc.ro și din propriile vizite.
Citat Geo Bogza din cartea: ”Priveliști și sentimente”
Mi-a placut articolul, cu astfel de ganduri, perioada de carantina poate fi chiar benefica pentru mentalul nostru!
Mă bucur că este așa. Vă doresc zile frumoase în casă și să ne bcuurăm după aceea fericiți și sănătoși și de mare.
Gandirea pozitiva este intotdeauna benefica 😉
Si puternica!