Copilărie și jocuri

Ninge. Astăzi ninge din nou și deși nu am mai văzut soarele de mult, albul ăsta care acoperă tot,te încântă. E frumos și îți aduci aminte, măcar un pic în grabă, despre copilărie. Îți mai aduci aminte de jocurile frumoase în care erai prințesă, prinț, hoț sau gardist. Era copilăria ta frumoasă, care iarna, mai ales în decembrie, în prag de sărbători, avea și mai multă magie cu gândul la Moș Crăciun.

Astăzi au apărut și alte jocuri, în online, dar pentru ei au aceeași magie. Prințesele se îmbracă și pe internet tot în roz și așteaptă același prinț. Alba ca Zăpada are grija de aceiași pitici iat Tom și Jerry poartă același ”război”. Pentru ei lumea minunată a jocurilor se dă și pe ecranul calculatorului și au ocazia să fie protagoniștii. Nici timpurile moderne, nici era tehnologiei nu le-au furat aceleași povești frumoase și aceiași plăcere dintotdeauna de a te juca. Sunt jocuri pentru cum sunt copii astăzi. Mai moderni, mai dornici de cunoaștere, cu mai multe întrebări la care caută răspunsuri, cu mai multă acțiune. Dincolo de jocurile pe calculator pentru oameni mari, cu nivele grele, sunt acum și alte jocuri online, care redau poveștile copilăriei și în care personajele cu care ei cresc acum prind ”viața”. Aceasta este lumea lor frumoasă. Păpușa sau ursulețul lângă care adorm le este prieten și pe calculator.

Copilăria este perioada cea mai frumoasă în care jocul și joacă sunt cea mai ”serioasă” activitate. Crești și îți rămâne sufletul vesel și viu cu gândul la toate jocurile pe care le-ai jucat, cu gândul la acea perioadă în care chiar credeai că ai puteri magice. Poate de aceia când vezi fulgii de nea te gândești ce frumos era când erai doar un copil care se juca, de aceia ai mai juca o dată v-ați ascunselea sau abia aștepți să te roage copilul tău să il ajuți să treacă la următorul nivel într-un  joc on-line. Jocurile sunt despre amintiri frumoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *