Copiii fac lumea un loc mai bun. Ca eroii cu superputeri din benzi desenate

Nataliei îi plac rochițele, fustițele Tutu și rozul. Îi spun că e o Fantastică-n roz. O fetiță cu superputeri. În mai puțin de o secundă te face să râzi cu gura până la urechi. Și tot așa de repede înghite, precum un pelican flămând pești, și ultima fărâmă de răbdare. Hap-hap. Apoi zâmbește de i se vede strungăreața comică, spune apăsat mama, și gata. Ai uitat de ce te-a supărat. E clar că doar un copil fantastic cu superputeri ar putea face asta.

Cu pălmuțele mici îți atinge obrazul și uiți toată durerea. Când te îmbrățișează cu brațele ei mici, uiți toată supărarea. Spuneți voi dacă nu e ca un erou fantastic din benzile desenate. Păi, cum altfel, dacă prin gesturi atât de simple, topește suflete și face oamenii un pic mai buni. Natalia e personajul îmbracat în roz. Ai voștri, ce costume au? În ce culori?

Cu Tutu-uri roz face două piruete strâmbe, iar la final se dezechilibrează și râde în hohote. Căci știe că viața nu este despre a fi perfect, ci despre a fi fericit. Nu îi este frica de nimic și nu crede în ”nu pot.”
Totul este posibil și încearcă orice cu zâmbetul pe buze. Doar așa sunt fantasticii, cu zâmbete pe buze, iar aste este superputerea lor, care înmoaie inimi și îi face pe cei mari să creadă în vise de copii.

Fantastica mea în roz se dă pe buze cu pepene roșu, în loc de ruj, și așteaptă să îi spun ce bine îi stă.
Se imbraca numai în rochițe în care poate face ui-ui. Deschide brațele și se învârte cu ele. Și rochițele se învârt cu ea. Ui-ui este strigătul fantastic al unei fantastice în roz.

Fantasticii sar în pat. Sus, cât pot ei de tare. Și ridică mâinile ca și cum ar vrea să se agațe de stele.
Se dau tare în leagăn și își închipuie că zbor.

Fantastica mea în roz aleargă cu vântul și când obosește așteaptă să-mi deschid brațele să se odihnească un pic. Ea stie că iubirea nu se împarte, se înmulțeste, este sinceră și nu se termină niciodată. Nu-i place să audă copii plângând.
Adoarme cuibărită în brațe, într-un pat plin de jucării și fluturi, și la picioare cu o pisică neagră încolătăcită, care îi apără somnul de vise urâte.

Fantasticii nu obosesc niciodată.
Mănânca ce vor, cât vor și mai toți pizza și paste simple. Fantasticii lucrează intens la o navă spațială pentru spanac, broccoli, avocado, tocănițe și pilaf, pe care să le trimită pentru totdeauna în spațiu.

Ei fac să treacă timpul altfel și te fac să îi iubești mult, mult de tot.

Indiferent că sunt fantastici în roz, verde, albastru, galben, alb sau orice altă culoare, ei sunt minunați și fac lumea un loc mai bun. Ca niște adevărați eroi.

Fantasticii voștri în ce culori se îmbracă și ce lucruri fantastice fac?

Sper că v-a plăcut acest articol, iar dacă vreți să fiți la curent cu toate postările vă invit să dați like și paginii de Facebook. 

 

4 comments

 • Alex Popa spune:

  Un articol fantastic de fantastic. Am adorat fiecare cuvânt. E adevărat, copii sunt mici bulgărași de bucurie. Când au zâmbetul pe buze, lumea este într-adevăr mai bună, iar când lacrimile li se preling pe obraji, cerul urlă și el de durere.
  Cred că bucuria ar trebui să fie ingredientul principal cu, care fiecare copil să fie hrănit.
  O încântare articolul tău, Otilia!
  Ai dreptate, ei sunt singurii eroi de care avem nevoie pentru o lume mai bună. Doar bucuria lor aduce soarele în fiecare zi înapoi.
  Felicitări pentru articol și pentru fetița ta, Otilia!

 • Otilia spune:

  Multumesc din suflet. Mă bucur că l-ai considerat un articol fantastic de fantastic. 🙂

 • Ioana Vlad spune:

  Superb, am citit cu zambetul pe buze! Fantasticii sar in pat, se manjesc pe boticuri, sunt adorabili, neastamparati, minunati! Dorm atat de linistit si au ochisori curiosi in care daca te uiti bine ajungi s ate vezi asa cum te vad ei. Fantasticii sunt bucuria si grija si teama si nostalgia si incantarea si surpiriza si mereu ceva nou. Felicitari pentru articol, e minunat!

  • Otilia spune:

   Multumesc frumos, te imbratisez. Ma bucur ca ti-a placut si te-a facut sa vorbesti asa frumos de fantasticii tai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *