Casă de vacanţă oriunde vrei cu Vindem-Ieftin

Mă uit la poza din bibliotecă. Zâmbesc şi îmi aduc aminte cum de la ea a încolţit acest gând. O casă de vacanţă în care să simt mirosul mării mele dragi şi Natalia să lase dâre de nisip auriu pe hol. O casă albă cu ferestre albastru închis, unde să evadăm când vrem să ne regăsim şi să trăim liniştiţi departe de toată agitaţia. O casă de unde putem pleca la plimbare pe mare, unde să stau în curte şi să scriu, iar tatăl ei să ne facă multe clătite.

În urmă cu doi ani scriam asta: „Stau pe șezlong, Natalia a adormit cu capul pe pieptul meu. Citesc și aud în fundal valurile mării. E soare. Bate un pic vântul, iar marea lucește frumos. Se aud pescăruși și departe în orizont se văd cum trec stoluri negre de păsări. Pleacă spre locuri mai calde căci la noi acestea sunt ultimele zile frumoase până se va instala de tot toamna cu ploile ei reci.”

(…)

De astăzi e toamnă. Suflă vântul iar marea se aude de departe. Plaja e goala. E o fetiță și o mare, mare. Doar pentru ea.

Marea e frumoasă oricând …

Am fost în vacanţă la Sulina; era final de vară. Am prins zile călduroase şi unele cu vânt şi miros de toamnă. Am descoperit un loc minunat, liniştit, o plajă care intră uşor în mare. Delta şi Dunărea. Minunat! Casele vechi de inspiraţie grecească cu un miros de mare impregnant în pereţi şi cu geamuri albastre, farul de unde se vede până hăt departe, spre mări şi alte ţări, plimbare cu barca pe canal până înspre mare, Insula Fericirii cu mii de păsări, copilul cu părul în vânt şi miros de mare.

Mi-a fost aşa drag acel loc şi o parte din sufletul meu a rămas acolo. Când am ajuns acasă am scos o poză cu Natalia pe care am pus-o în bibliotecă. Să păstrăm cumva acea vacanţă şi acel loc aproape.

Încă de atunci îmi încolţise o idee: o căsuţă mică de vacanţă acolo. Dar a rămas doar un gând o vreme, până când cu ochii spre poză m-am auzit spunând: ce-ar fi să ne facem în Sulina o căsuţă de vacanţă? Una mică şi primitoare, unde să stăm să ne bucurăm de mare şi Deltă.

Nu a venit nici un răspuns atunci, dar ideea s-a încăpăţânat să rămână. Şi m-am gândit aşa: dacă mă duc cu temele făcute s-ar putea să transform visul meu, în visul nostru.

Şi am început căutările. Am putea cumpăra o casă veche pe care să o renovăm noi. Mi-am adus aminte de o căsuţă veche, cu etaj şi acoperiş negru, pe care am văzut-o când am ieşit de la brutărie. Administratorul casei în care am stat atunci ne-a spus că e scoasă de mult timp la vânzare. Am putea încerca să vedem dacă mai este valabilă oferta. Şi mai departe? Of, mi-am adus aminte ce complicat a fost şi la ultima renovare. Câte drumuri am făcut. Mereu am uitat câte ceva. Cu Natalia după noi nu mai ştiam la ce să ne uităm: la copil sau după gresie?

Acolo ar fi şi mai dificil. Unde găsim noi  materiale de construcţii în Tulcea? De unde știm ce să cumpărăm și ce cantitate.

M-am gândit că sigur voi găsi pe internet informații care să mă ajute. Dacă pot să cumpăr orice de pe internet, cu siguranță pot găsi să cumpăr și materiale de construcții.

Am căutat materiale de construcții online și așa am găsit site-ul vindem-ieftin.ro – livrare gratuită în toată țara.

 

Așa am aflat că nu ar trebui să mai fugim de la un depozit de materiale de construcții la altul, să nu mai facem liste și ședințe de familie, care sigur se termină cu nervi întinși la maximum. Avem nevoie doar de internet. Intrăm pe site-ul vindem-ieftin.ro, completăm un necesar de materiale, un consultant ne poate ajuta în funcție de proiect și ne propune mai multe soluții. Noi o alegem pe cea mai potrivită. Și gata! Materialele de construcții sunt livrate gratuit la tine acasă. Toate produsele vin însoțite de certificat de garanție și se pot returna în caz de defecte calitative.

– Mai știi ideea mea legată de casa de vacanță în Sulina? Și tu te gândeai să ne investim economiile într-o astfel de casă. Ce te sperie cel mai tare?

– Ideea de construcție. De căutat materiale. Mai știi ce greu a fost doar cât ne-am renovat apartamentul. La Sulina e departe, mi se pare dificil și noi nici nu ne pricepem deloc la acest subiect. De unde știm noi ce avem nevoie. De unde le luăm?

– Da, eram sigură că asta este, dar știi că am ideea asta de mult și m-am tot gândit, am tot căutat. Așa am dat peste vindem-ieftin.ro. Este un site care te ajută cu tot ce este necesar pentru construirea sau renovarea unei case. Îi sunăm sau completăm on-line un necesar de materiale și ei ne ajută cu tot și ne fac o ofertă mult mai bună de preț, decât dacă am umbla noi, mai ales că nu știm nici un depozit de materiale de construcții în Tulcea sau pe lângă, de unde am putea să transportăm materialele la Sulina.

– Nu înțeleg.

– Fii atent. Ei sunt un fel de brokeri în domeniul comenzilor on-line de materiale de construcții. Sunt un concept unic în România și scurtează drumul de la producător/importator/distribuitor la clientul final, adică la noi. În acest fel, economisim 10-15%, pentru că se evită un cost destul de mare cu depozitarea, manipularea, transportul. Sunt bani pe care îi putem investi în altceva. Faccem o listă cu ce avem nevoie. De exemplu: tencuială decorativă, lambriu lemn, șipcă metalică quartz, piatră decorativă, pavaj, iar dacă uităm ceva, ne ajută consultantul, îi spunem ce ne propunem și vom primi ajutor. Și asta de acasă de la noi, nu este nevoie să mergem acolo. Le spunem de visul nostru și ei sigur vor căuta cele mai bune soluții să ne ajute să ni-l îndeplinim. Ei se ocupă de tot ce înseamnă materiale. Nu trebuie să ne pricem noi. Le spunem ce vrem și gata. Ei le caută pentru noi.

–  Nu știu ce să spun. Nu ne pricepem prea mult la asta.

– Dar se pricep ei, asta zic. Au experiență, în plus pe site găsești și multe recenzii video ale clienților care au apelat la serviciile lor. Ne putem face o idee cum lucrează. Să arunci un ochi, sunt sigură că vei fi încântat.

– Și din Tulcea ce facem cu ele. Sulina este un oraș situat între ape.

– Putem apela la o ambarcațiune specială. La o Gabara. Sunt sigură că ei ne vor ajuta și la asta. Măcar ne vor da o idee cum să facem.

-Să le transportăm cred că va fi o provocare.

– O provocare pe care cred că Vindem-Ieftin.ro o va accepta. Dacă avem un vis și ne-a plăcut așa de mult acolo, eu zic să încercăm. Îți imaginezi casuța noastră mică într-un loc frumos și liniștit unde ne putem retrage. Natalia s-ar juca cât ar vrea în mare, tu ai putea pescui, eu aș putea să scriu cât vreau în curte. O casă albă, cu geamuri albastre și o curte mică. Exact asta le spunem că vrem. Visul nostru… și de materiale se ocupă ei, pentru că știu mai bine cum să gestioneze resursele, timpul și energia.

 

– Abia acum o să iau în serios asta. Și mie mi-a plăcut acolo. Vedem economiile, ne gândim bine la costuri și ne putem apuca de căutat. Cu materialele am găsit soluția. Și când ne reîntoarcem la Sulina, să ne întoarcem la casa noastră de vacanță. Ai dreptate, putem măcar să încercăm, să vedem ce iese.

O poveste spune așa: cine vine pentru prima dată în Sulina și bea apă din Dunăre se îndrăgostește iremediabil și revine. Se pare că este adevărată.

Articol scris pentru Spring SuperBlog

Sursă foto: arhivă personală și vindem-ieftin.ro

Sursă video: este făcut de mine cu ajutorul aplicației ”Video maker”. Contine poze din arhivă personală și de pe vindem-ieftin.ro

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *