Calendarul de Advent – 24 de bucurii până la Crăciun

Am descoperit Calendarul de Advent când Natalia era mică și mi s-a părut o idee foarte frumoasă. Luna decembrie este cea mai așteptată din an, datorită sărbătorilor de iarnă, și alături de copii putem face o mulțime de activități care să ne aducă mici bucurii până la Crăciun. În plus, este un moment foarte bun de a petrece timp împreună, căci despre ce este această sărbătoare, dacă nu despre familie, iubire, zâmbete, bucurie și dorința de a fi alături de cei dragi.

Tradiția Calendarului de Advent este relativ recentă și vine de la germanii luterani, care în secolul al XIX-lea numărau prin diferite metode zilele rămase până la Crăciun. Există o poveste care spune că un preot de la un orfelinat era întrebat zilnic de copiii nerăbdători câte zile mai sunt până la Crăciun. Atunci preotul a avut ideea de a înșirui 24 de lumânări și să le aprindă în fiecare zi câte una. Așa copiii știau sigur câte zile mai sunt până la Crăciun, deci până vine Moșul.

Până la urmă Calendarul de Advent mi se pare că este expresia bucuriei și a pregătirilor cu nerăbdare pentru sărbătoarea frumoasă a Crăciunului.

Anul acesta la noi Calendarul de Advent este despre 24 de mici bucurii până la Crăciun. Pe lângă tot felul de activități, pe care vreau să le facem împreună și de care ne-am bucurat și în anii trecuți, vreau să îi las mici surprize dulci și câte un bilețel cu mesaje drăguțe, poate o ghicitoare, o rugăminte, un compliment, un joc inventat pe care să îl joace cu noi.

Fiecare zi vreau să fie despre o mică bucurie. Să adunăm 24 de mici bucurii și zâmbete pentru că vreau, dacă va fi întrebată ce este Crăciunul, să răspundă un zâmbet sau bucurie.

Despre ce activități vom mai face anul acesta puteți urmări pe pagina de Facebook ori Instagram.

Aici sunt o parte din activitățile din Calendarul de Advent de anul trecut, poate vă inspiră.

Sper să încercați și voi să faceți alături de copii Calendarul de Advent. Nu trebuie să vă propuneți cine știe ce activități. Este de ajuns să faceți ceva împreună, orice, să povestiți despre Crăciun, să vă deschideți inima și să așteptați bucuroși sărbătorile. Copiii vor simți asta și le transmiteți și lor bucuria. 🙂

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *