Am mers până am găsit zăpadă. Pârtia de schi și pista de bob de la Ghimeș

Toată săptămâna trecută Natalia ne-a întrebat când ninge. Ea voia să se plimbe cu sania și cum prognoza nu anunța ninsori, am decis să mergem într-un loc aproape de noi, unde să găsim zăpadă. Zic și făcut. Am tot auzit de pârtia de schi de la Ghimeș și de pistat de bob de acolo, dar nu am reușit să ajungem în zonă. Ne-am gândit că acum ar fi o ocazie bună. Am căutat pe site să vedem dacă este zăpadă și sâmbătă dimineață am plecat. Este destul de aproape de noi, la o oră și jumătate de mers cu mașina, iar peisajul este splendid.

Am luat cea mai bună decizie să mergem, a meritat, ne-am simțit foarte bine, iar Natalia a fost extrem de fericită. În sfârșit a găsit zăpadă, s-a putut juca cât a vrut ea, s-a dat cu sania, ne-am bătut cu bulgări, a mâncat zăpadă și…, a avut curaj să se dea și pe pista de bob. Eu nu. 🙂

Complexul ”SKIGYIMES” se află în județul Harghita, în valea Ghimeșului, pe drumul național DN12A care leagă Miercurea-Ciuc de Comănești, pe lângă râul Trotuș.

Imediat cum intrați în județul Harghita este Lunca de Jos și apoi Lunca de Sus, ei bine, acolo este Complexul SKIGYIMES, pe care nu aveți cum să îl ratați, pentru că este chiar la drum. Complexul are două parcări mari, deși era aglomerat noi am găsit fără probleme loc liber.

Natalia nu mai avea răbdare, era în stare să sară din mașină. Am echipat-o repede de zăpada și cu sania în spate am plecat. Locul pentru săniuș este mare și perfect pentru cei mici. Erau foarte mulți copii și o veselie molipsitoare. Am prins și o zi frumoasă cu soare, numai bună de stat la zăpadă.

Eu nu știu să schiez, abia mă țin bine pe picioare, deci nu știu să vă spun prea multe despre cum este pârtia. Am tras concluzia că este în regulă, după numărul mare de schiori.

În cadrul Complexului este un bar unde puteți comanda vin fiert, ceai, ciocolată caldă sau cafea și un restaurant unde am auzit că se mănâncă foarte bine. Am promis că mai mergem o dată și ne vom opri și acolo.

Nu am mai stat de data aceasta pentru că Natalia a început să plângă că vrea în bob, era o coadă destul de mare și până s-a dat cu tatăl ei se făcuse deja târziu și am decis să plecăm spre casă.

Acum să vă spun de pista de bob. Inițial a vrut pe pârtia de schi, dar am reușit să o conving că ea nu știe încă să se dea pe schiuri. 🙂 Apoi a observat  bob-urile acelea care urcau și coborau, despre care tatăl ei tot zicea: parcă m-aș da, iar eu: parcă nu m-aș da. Natalia se tot uita la ele fascinată și m-am gândit să o întreb: ai vrea și tu să de dai acolo?

Atât a fost. A început să plângă că vrea acolo. Nu a mai intersat-o nimic, a rezistat eroic și la coadă, cred că mai bine de jumătate de oră, numai să se dea cu bobul. Eu mi-am luat o ciocolată caldă și am stat cu inima cât un purice. Eram sigură că se va speria. Mă tot gândeam că e o idee proastă, că e cam mică. Mda, se pare că uneori nu îmi cunosc copilul.

Tatăl ei a spus că era foarte nerăbdătoare să se așeze în bob și să pornească. Tot tatăl ei mi-a zis să vă spun că este sigur, că la coborâre controlezi viteza, poți accelera sau frâna și că este o experiență care merită. La coborâre îi era și lui un pic teamă să nu meargă prea repede, poate se sperie Natalia, dar de unde, ea era foarte încântată.

Biletul pentru un adult costa 20 de lei, iar pentru copii 15 lei. Copiii mai mici de 3 ani nu au voie, iar cei peste 3 ani, dar cu înălțimea mai mică de 120 cm pot urca în bob doar însoțiți de un adult. Bobul funcționează și vara.

Am citit că este una din cele mai tari experiențe pe care le poți avea în România. Natalia a bifat-o și  a fost foarte încântată. Mă bate gândul să încerc totuși și eu, dar să nu mă urc singură. 🙂

Ne-a plăcut foarte mult locul, îmi pare rău că deși este aproape de noi, nu am mers până acum. Dacă ne-a plăcut și ne-am simțit foarte bine, am zis să vă spun și vouă. E un loc de descoperit. Vă las aici site-ul Complexului unde puteți verifica starea pârtiei: www.skigyimes.ro.

Vă mai las și câteva poze, făcute de tatăl Nataliei, când urcau cu bob-ul, ca să vedeți cât de frumos este acolo.

 

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *