3,2,1 … La mulți ani!

”Apariția lui Dean Moriarty a declanșat acel episod din existența mea pe care l-aș putea numi viața mea pe drum.” Așa începe romanului lui Jack Kerouac, ”Pe drum”, pe care l-am citit într-o noapte de Revelion. M-am îndrăgostit de scrisul lui și mi-am dorit să fiu și eu un fel de Dean Moriarty, așa că m-am făcut blogger de travel. Și eu, sunt acum mai mereu pe drum.

(Sursă foto: Pexels. com)

3, 2, 1 … La mulți ani! Și, cam acesta este Revelionul pentru mine. De Crăciun îmi place să stau cu cei dragi și să mănânc multe prăjituri iar de Revelion îmi place să fac ce vreau eu. Este o singură zi pe an în care vreau să fac fix ce îmi place și așa să încep anul. Am făcut Revelionul în pijamale  citind ”Pe drum” și așa mi-am descoperit pasiunea vieții: călătoriile, am făcut un alt Revelion uitându-mă la filmul ”După dealuri”, când am mâncat pop-corn și am băut șampanie. Un alt Revelion m-a prins în tren și altul în avion spre Anglia.

(Sursă foto: Pexels.com)

Nu îmi place frigul așa că de mult plănuiesc un Revelion într-o țară exotică. Și, în sfârșit, anul acesta voi pleca de Revelion cu un grup de turiști … departe în Asia, într-o țară cunoscută ca The land of smiles. 🙂

Thailanda – Țara Surâsului

(Sursă foto: Christian Tour)

Thailanda nu este doar o destinație de vacanță, este o experiență unică. Plaje cu nisip alb, palmieri, fructe exotice, temple budiste, localnici zâmbitori și primitori, mâncare thailandeză, Bangkok, piețe colorate, peisaje de vis la apus, plimbări cu tuk-tuk-ul, masaj, petreceri – sunt doar câteva cuvinte care descriu această țară din Asia de Sud-Est. Revelion în Thailanda  – va fi cu siguranță aventura vieții mele. Bagajul meu este întotdeauna pregătit: aparatul foto, o carte, pașaportul, și în funcție de destinație, câteva haine. Cam așa cred că arată bagajul unui blogger de travel care iubește călătoriile și este mereu pregătit pentru următoarea experiență.

Ce mă așteaptă în direcția spre care mă îndrept?

(Sursă foto: Arhivă personală)

Pentru experiența în Thailanda am hotărât să apelez la cei de la Christian Tour. Alături de ei îmi voi îndeplini visul unui Revelion cald :), într-o țară îndepărtată, cu o cultură diferită și foarte interesantă. Așadar, mă așteaptă un Revelion Christian Tour în Țara Surâsului.

Mă așteaptă plaje și insule incredibile cu nisip fin și alb, cu o apă limpede și albastră de parcă cerul s-ar fi oglindit perfect în ea.

(Sursă foto: Christian Tour)

 Oameni veseli, calzi și primitori, asta te aștepți să întâlnești în Thailanda, doar te duci în Țara Surâsului.  Thailandezii sunt oamenii de la care ai de învățat că trebuie să te bucuri de lucrurile simple și să te mulțumești cu ceea ce ai. Este o lecție suvenir – de luat acasă.

Thailanda înseamnă o altă cultură, total diferită, care trebuie descoperită. Nu mai puțin de 40.000 de temple așteaptă să fie descoperite iar religia budistă știm că este absolut fascinantă. Budismul este una din cele mai mari religii ale lumii, pe care mi-ar plăcea să o descopăr mai mult în această călătorie.

(Sursă foto: Christian Tour)

(Sursă foto: Pexels.com)

Bangkok-ul este un motiv pentru care trebuie să vizitezi Thailanda. Capitala acestei țări este aglomerată și are ceva interesant prin contrastele pe care le întâlnești acolo. Mă aștept să văd zgârie nori dar și piețe colorate cu tarabe cu mâncare tradițională. Modernism și tradiționalism împletite într-un oraș care zumzăie și atrage. ”Orașul Îngerilor” sau ”Veneția Estului” mai este numită această capitală extrem de interesantă.

Fructe și flori exotice … și abia aștept să stau pe plajă cu o nucă de cocos în mână. 🙂

(Sursă foto: Christian Tour)

La Christian Tour am găsit oferte speciale Revelion în Thailanda și tocmai de aceea voi pleca alături de ei pe 29 decembrie și voi petrece pe pământ asiatic 9 zile.

Cu bagajul în spate, pe 29 decembrie călătoria mea alături de Christian Tour începe de pe Aeroportul Otopeni București, unde mă îmbarc, alături de grupul de turiști, pentru zborul spre Bangkok. Ziua a doua ne găsește în Bangkok unde ne vom caza la hotel. Ziua a treia, ultima zi din an, va începe dimineața devreme pentru a profita de ea cât mai mult. Pe lista de vizitat sunt: Palatul Regal,  un complex de temple, palate și clădiri oficiale folosite de familia regală pentru evenimente speciale, apoi Templul Wat Benchamabophit, a cărui construcție a început în anul 1899. La templul Wat Traimit aștept să văd cea mai mare statuie de aur din lume, care îl reprezintă pe Buddha. Vom mai vizita Templul Wat Pho sau Templul lui Buddha, care este și cel mai vechi templu din Bangkok. Thailandezii nu petrec odată cu noi Anul Nou așa că seara de Revelion este doar pentru turiști. În Thailanda Anul Nou se numește Songkran, durează trei zile și se sărbătorește în aprilie. Asta chiar mi se pare interesant. Un Revelion exotic într-un loc cu alte tradiții și obiceiuri. Iar masa festivă de Revelion va fi de data aceasta cu supă Tom Yum, cu Pad Thai, adică noodles cu ou, tofu și creveți și o salată de papaya. Artificii pentru noi, turiștii. 3,2, 1 … La mulți ani din Thailanda!

(Sursă foto: Christian Tour)

În ziua a patra mergem la bazarul plutitor, un moment bun de a încerca fructe exotice și diverse condimente și apoi mergem la o tarabă cu elefanți iar în cea de a cincea zi vom pleca spre Insula Krabi. Și de aici plaje minunate și o apă limpede ne așteaptă. Cum este să începi anul pe plaje însorite? Știți cum se spune, cum va fi începutul de an, așa vor fi restul 364 de zile. 🙂

În ziua a șasea vom vizita Phang Nga Bay iar în ziua a șaptea vom merge la insulele Phi Phi și Bamboo, cu plaje superbe la Marea Andaman. Ziua a opta este pentru plimbări libere prin insula Krabi iar în cea de a noua zi vom pleca spre casă.

Călătoria mea alături de Christian Tour se încheie. Rămân cu amintirea apusilor de pe insula Krabi și o experiență de neuitat pentru toată viață. Pe blog voi avea multe de împărtășit despre această destinație minunată: Thailanda. Mă întorc în bagaj cu suveniruri: mici elefanți, simbol al înțelepciunii. Un cadou bun și sugestiv pentru  început de an.

Articol scris pentru cea de a 19 probă la SuperBlog 2018.
p.s.: nu am devenit blogger de travel, imaginația îmi mai joacă feste. Nici nu plec în Thailanda, deși chiar mi-ar plăcea. Mie chiar îmi place romanul ”Pe drum” dar de Revelion rămân acasă. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *