10 lucruri care îmi plac și 10 lucruri care nu îmi plac

M-a provocat autoarea blogului Căsuța unui melc, Dana, la o leapșă foarte faină, așa că nu am putut să o refuz. 10 lucruri care îmi plac și 10 lucruri care nu îmi plac. Este un joc interesant și dacă vă place puteți accepta provocarea mai departe.

Așadar, 10 lucruri care îmi plac:

 1. Îmi place marea. O pun în capul listei, că tot am fost de curând într-o fugă la malul ei. Îmi place marea în orice anotimp. Îmi place când e liniștită sau agitată. Îmi place mirosul ei sărat pe care l-aș purta și o viață pe piele.
 2. Îmi plac parfumurile. Dacă ar fi să mă mai nasc o dată, aș alege să devin parfumier. Sunt slăbiciunea mea. Și cel mai mult, îmi place parfumul copilului meu.
 3. Îmi place să petrec timp cu familia. Îmi place să stăm împreună. Eu chiar m-am bucurat în perioada stării de urgență că am putut sta atât de mult în casă, cu toții.
 4. Îmi place lavanda. Îmi place culoarea ei și mirosul ei. E a doua mare pe care o iubesc.
 5. Îmi plac papucii. Aproape de tot felul (o să vedeți la lista cu ce nu îmi place completarea). Mai eleganți, sport, colorați, albi sau negri, nu contează, papuci să fie. O altă slăbiciune de-a mea. 🙂
 6. Îmi place să citesc. Nu mai am același timp ca înainte să mă pierd pur și simplu în lectură, dar îmi fac timp să citesc măcar câteva pagini pe zi. Mă relaxează și mă face să uit de griji.
 7. Îmi place scriitoarea Tatiana Țîbuleac. Este scriitoatea mea preferată. Sufletul meu locuiește în romanul ”Vara în care mama avea ochii verzi.”
 8. Îmi plac oamenii faini. Oamenii aceea care ți-s dragi pur și simplu. Fără un motiv anume. pentru că zâmbesc, sunt pozitivi, optimiști, e o plăcere să îi ai prin preajmă și să stai de vorbă cu ei.
 9. Îmi place să mă plimb. Departe sau aproape, nici nu contează. M-aș muta într-o casă cu roți.
 10. Îmi plac cartofii prăjiți și caramelele. Aș putea trăi toată viața numai cu asta.

 

Și 10 lucruri care nu îmi plac:

 1. Nu îmi place frigul. Deloc, când îmi este frig, nu pot face nimic. Cred că nici să gândesc.
 2. Nu îmi place să mânânc brânză. Foarte rar mă apucă pofta de cașcaval sau urdă, dar rar de tot. În rest nu mănânc. Nu îmi place gustul.
 3. Nu îmi plac oamenii răutăcioși. Aceia care fac glume proaste, care se poartă urât cu oamenii, care răspund urât oamenilor, care sunt indiferenți și egoiști.
 4. Nu îmi place să ascult muzică tare. Cred că am ascultat destul când eram mai tânără. Acum, pur și simplu mă obosește.
 5. Nu îmi place să mă trezesc dimineața. Nu sunt deloc, deloc o persoană matinală.
 6. Nu îmi plac sandalele. Cred că sunt singurul model de papuci pe care nu pot să îi port. Nu am nici o explicație logică pentru asta.
 7. Nu îmi plac crizantemele. Nu știu de ce, când le privesc îmi dau un sentiment de tristețe și eu ca un căutător avid de fericire, fug de tot ce mă intristează
 8. Nu îmi plac lunile noiembrie și februarie. În noiembrie e așa, nici toamnă, nici iarnă. Te plictisești de toamnă, deja nu mai e așa colorată, aștepți sărbătorile, dar trebuie să reziști acestei luni. Februarie e luna aceea care parcă nu mai trece să lase loc primăverii.
 9. Nu îmi plac oamenii care se pricep la toate. Mă feresc de ei. E mai bine așa.
 10. Nu îmi place cafeaua fierbinte. E ciudat, dar mie îmi place un pic mai rece. Și cu mult lapte.

Cam aceasta este lista mea. Mi-ar păcea să  încercați și voi. Va fi interesant să vă gândiți la lucrurile care vă plac și care nu vă plac, și să le puneți pe hârtie.

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

 

5 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *