Întunericul poate fi nemaipomenit, distractiv sau chiar fascinant, dar pentru Buf, un pui de bufniță de hambar,  întunericul e cam înfricoșător și îl face să simtă teamă. Niște prieteni buni îl ajută să descopere că nopțile sunt de multe feluri și toate sunt frumoase.

Conform psihologilor, între 2 și 4 ani apar la copii fricile deoarece în această perioadă ei nu fac bine distincția dintre realitate și ficțiune. Aceasta este și perioada în care imaginația este bine dezvoltată și încep să își închipuie cu ușurință monstruleți, care mai stau sub pat ca, mai apoi, când se lasă întunericul, chiar să creadă că aceștia pot prinde viață.

Aceste frici sunt normale și încep să dispară odată ce ei cresc. O poveste amuzantă, cu un personaj haios care are aceleași frici ca ale lui, îl pot ajuta să depășească mai ușor această perioadă.

Bufnița care se temea de întuneric, scrisă de Jill Tomlinson, îi poate ajuta pe copii să descopere că de fapt întunericul este chiar interesant. Buf, este un pui de bufniță fricos care trece prin întâmplări interesante care îl vor face să își învingă teama. La final descoperă că întunericul este de fapt super.

Este o carte foarte frumoasă, ușor de citit și amuzantă. Iar dacă cei mici iubesc și animalele, cartea este foarte potrivită. De aceiași autoare mai găsiți cărți care au ca personaj principal un animăluț care descoperă tot felul de lucruri în urma unor întâmplări interesante, precum Pinguinul care voia să afle mai multe, Gorila care voia să se facă mare sau Pisicuța care voia să ajungă acasă. 

Cărțile le găsiți pe internet, probabil și în librării, eu le-am comandat on-line. Natalia e prea mică pentru ele, eu doar le citesc cu voce tare, pentru că îmi plac mie foarte mult. 🙂 Vi le recomand cu drag!

 

 

One reply on “Bufnița care se temea de întuneric – o carte pentru a împrieteni copii cu întunericul

ADAUGĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *