Trăiește viața ca o poveste

”Doamna Bovary sunt eu” a spus Flaubert. Doamna Bovary sunt și eu pentru că fiecare femeie își caută mereu fericirea, pentru că își dorește, pentru că iartă, pentru că minte, pentru că iubește, pentru că îi fuge gândul departe, departe de ceea ce trăiește.

”Doamna Bovary” de Gustave Flaubert a ilustrat zbateriile Emmei Bovary, alegerile și încercările ei de a-și depăși condiția, aducând în atenție, în același timp, ideea despre necesitatea unei transformări sociale.
Doamna Bovary este o femeie deșteaptă, care caută doar să atingă adevărată dragoste ce trebuie să ”vină pe neașteptate, cu tunete și fulgere, uragan din cer care se prăbușește peste viață, o schimbă total, smulge voințele precum frunzele și târăște cu el în furtună inima”.
Așa cum Gustave Flaubert își iubește personajul așa și eu o iubesc pe Emma Bovary din mine, din povestea mea. Acea Emma care își imaginează o altă lume, mai boemă, mai parfumată, care respinge toate urâciunile vieții, toate mediocritățile, care iubește, speră și visează cu ochii deschiși.
Acest text a fost scris mai demult, prentru o campanie Oriflame, la un parfum. Un parfum cu aromă de iasomie, care ne îndemna să ne trăim propria poveste.
Au trecut mulți ani de atunci, timp în care mi-am  scris și rescris povestea, până la forma de astăzi.
Dimineața am ieșit în grabă din bloc și în față, parcă să-mi reamintească să nu uit să respir, se deschidea iasomia.
Copacul din fața blocului a înflorit.
Străbunica mea avea o iasomie în curte, în fața casei.
Eu am o iasomie în fața blocului.
Am făcut ieri o poză și apoi am regăsit acest text. Se pare că nimic nu este întâmplător. Poza este pentru el.
Poza spune o poveste despre povești, copilărie, gânduri împletite printre arome.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *