Trăiește viața ca o poveste


”Doamna Bovary sunt eu” a spus Flaubert. Doamna Bovary sunt și eu pentru că fiecare femeie își caută mereu fericirea, pentru că ochii văd mai departe de ceea ce trăiește, pentru că își dorește, pentru că iartă, pentru că minte, pentru că iubește.
”Doamna Bovary” de Gustave Flaubert a ilustrat zbateriile Emmei Bovary, alegerile și încercările ei de a-și depăși condiția, aducând în atenție, în același timp, ideea despre necesitatea unei transformări sociale.
Doamna Bovary este o femeie deșteaptă care caută doar să atingă adevărată dragoste care așa cum credea și ea trebuie să ”vină pe neașteptate, cu tunete și fulgere, uragan din cer care se prăbușește peste viață, o schimbă total, smulge voințele precum frunzele și târăște cu el în furtună inima”.
Mi-ar plăcea să fiu Emma Bovary, chiar dacă asta ar însemna o luptă nefericită cu mine pentru fericire. Dar până la urmă asta facem, dincolo de ceea ce trăim, ne căutăm propriul basm, prințul fermecat, iubirea veșnică.
Așa cum Gustave Flaubert își iubește personajul așa și eu o iubesc pe Emma Bovary din mine, din povestea mea. Acea Emma care își imaginează o altă lume, mai boemă, mai parfumată, care respinge toate urâciunile vieții, toate mediocritățile, care înșeală nevinovat, care iubește, speră și visează cu ochii deschiși. Mereu avem nevoie de mai mult, de More by Demi. Și uite așa un strop de parfum cu un strop de iasomie te face să visezi la propria poveste și poți fi orice personaj vrei, chiar și Emma Bovary.
Articol scris pentru Oriflame, concurs: Trăiește viața ca o poveste.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *