Toată frumusețea stă în lucruri mărunte

Sunt momente care îmi rămân adânc înfipte în gând și simțuri. Momente pe care le-aș strânge atât de tare la piept de frică să nu le pierd niciodată. Momente care îmi fac sufletul să zâmbească și să cred, din nou. În noi, în el, în iubire pur și simplu, fără prea multe întrebări. Am scăpat în miez de noapte cana cu apă. Picuri mici și mari s-au întins pe parchetul maro și străluceau în bătaia luminii slabe de afară. Deși dormea s-a trezit speriat că eu am pățit ceva. Am scăpat-o pur și simplu. Mi-a alunecat ca și cum mâinile ar fi fost firave, ca de ceară. M-am ghemuit în pat, ciudat. Mă speriasem și eu de zgomotul cănii. S-a trezit, s-a ridicat și fără să spună ceva a șters apa.

-Mai vrei alta?

-Nu, nu vreau să mai beau.

Și a râs. Și atât. Și mă uitam cum șterge apa fără să spună nimic. Cum făcea asta așa natural, normal, ca și cum așteptase să o scap. Ca și cum era firesc să scap o cană plină de apă în miez de noapte. Ăsta e genul de moment pe care îl iubesc. Un moment care face mai mult decât alte o mie de declarații și romantism siropos. Un moment în care aveam nevoie să nu fiu singură, și n-am fost. Un moment tâmpit care să pară normal fără să mă enerveze. Și nu m-a enervat. Aș mai scăpa o mie alte de căni. Sunt momente în care se șterg toți nervii pe care ți i-a făcut, toate cuvintele nepotrivite pe care le-a rostit, toate grimasele pe care ți le-a livrat. Se șterg și înțelegi că e om ca oricare altul, cu sentimente diferite, amestecate, cu zile una și una. Dar e un oarecare care șterge apa în miez de noapte. Fără să îi ceri, fără să îl rogi.

Nu-i toată viața construită din astfel de momente. Sunt ca perlele. Rare dar prețioase, încât atunci când le vezi se șterge tot ce nu mai are rost. Momente care te fac să simți din nou. Să vibrezi, să înțelegi că sufletul e viu și mai ai atâtea și atâtea de trăit și simțit. Toată frumusețea stă în lucruri mărunte. La fel și iubirea … se construiește din lucruri mărunte.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *