Prima zăpadă

Abia te ridici din pat, ai mai fi dormit un pic. Ți se pare cam rece și abia nimerești papucii de casă. Copilul vrea lapte, tu ai nevoie de o cafea. Cu ochii mai mult închiși te îndrepți spre bucătărie. Scoți laptele din frigider, te îndrepți spre aragaz și vezi acoperișurile caselor că arată altfel. Parcă te-ai trezit într-un basm. Deschisi ochii bine și fugi repede în dormitor să îi spui fericit: ”A nins!” În sfârșit, a nins. Prima zăpadă!

Câțiva fulgi timizi încă se mai joacă prin aer. Totul parcă este desenat. Strada ta arată mai frumos ca niciodată. E alb și totul pare atât de curat. Vă uitați pe geam și vă bucurați de prima zăpadă, atât de mult așteptată. E prea dimineață și nu sunt încă urme. Zăpada a avut timp să se așeze liniștită. Te bucuri ca atunci când erai copil. Și te bucuri de bucuria copilului tău, care începe să înțeleagă tot mai mult lumea din jurul lui. Care te întreba în fiecare zi când ninge și, în sfârșit, a nins.

Vă îmbrăcați repede, căutați sania și ieșiți afară. Mirosul acela de frig, obrajii roșii, râsete și bucurie. E prima zăpadă, care aduce bucurie, precum dimineața de Crăciun.

Aproape înghețați fugiți repede în casă, lapte cald pentru cel mic și o ciocolată caldă pentru tine, vă cuibrăriți în pat să vă încălziți. Din când în când cel mic se mai uită pe geam, să nu fugă zăpadă. Și zâmbiți.

Prima zăpadă…, ce bucurie și liniște aduce!

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *