Meniul primăverii

O brioșă somnoroasă învelită cu aburii de la o cafea neagră, cu doi-trei stropi de lapte proaspăt, raze de soare și căpșune vesele la gustări, salate săltărețe, ridichi puse pe glumă, ceapă verde cu mustăți, spanac fericit, urizici pișcăcioase în boluri drăguțe, servite la prânz, cireșe de mai, îmbujorate și rotofele, la desert, voie bună și un pește sau un piept de pui la cină, ori o supă caldă de legume în zilele cu vânt. Gulii fermecate și ardei colorați de ronțăit, caise pufoase și aromate gata de savurat la o discuție, limonadă proaspătă cu câteva fire de busuioc verde pentru când e setea mare. Acesta este meniul primăverii, servit într-o bucătărie redecorată, inspirată de prospețimea primăverii. Meniul primăverii servit la o masă decorată cu vaze cu zambile și narcise.

Primăvara este anotimpul renașterii. Așteptăm cu bucurie primele zile mai călduroase, ne bucurăm de soare și flori. Și în casele noastre ar trebui să primim primăvară și să ne bucurăm de culoare. Să facem câteva modificări care să schimbe aspectul locuinței. Să aducem soarele în casa noastră, să aducem lumină și  bucurie. Așa cum este acest anotimp. Pentru o amenajare de sezon nu este nevoie neapărat să facem schimbări majore. Modificările pot fi mici, dar de mare efect, astfel încât casă va căpăta un aer proaspăt.

O toamnă și o iarnă întreagă ne-am adunat în jurul ei. Am gustat rețetă după rețetă, am râs și povestit. Am încercat gusturi noi, rețete noi. Am adunat firimiturile de sub scaune, după atâtea prânzuri copioase. Ne-am bucurat, am gătit, am inventat poveștile din cartea noastră de rețete pe care am numit-o Palatul de Vanilie. Pentru că așa ne închipuim noi, că bucătăria noastră are gust bun de vanilie și în ea putem încerca să gătim orice rețetă.

Despre masa noastră din bucătărie este vorba. Care stă mândră în mijloc și ne atrage ca un magnet pe toți ai casei. Care ne inspiră să gătim și să combinăm condiment cu condiment.

Pentru că primăvara este un moment bun pentru redecorarea casei, pentru un cămin mai frumos și mai primitor, m-am gândit la câteva mici schimbări, dar cu efect.

Pentru că se văd urmele atâtor gustări delicioase, m-am gândit că aș putea începe redecorarea de primăvară cu masa de bucătărie. Una nouă și frumoasă, trainică, și pe care să întindem preparate delicioase și să ne bucurăm împreună de ele.

(Sursă foto: somproduct.ro)

Aș alege o masă ca cea din imagine. Albă pentru a lumina bucătărie și a da senzația de proaspăt. Așa cum este și primăvară. Pe care voi putea pune vaze cu flori colorate, pe care le adunăm din pădure, în plimbările noastre. Ar fi amplasată aproape de fereastră, la fel ca și cealaltă, ca să ne bucurăm de soare și aer curat la fiecare masă.

În loc de scaune albe, m-am gândit la niște scaune bucătărie verde închis. Culoarea verdelui aprins ar contrasta foarte bine cu albul mesei și ar aduce acea pată de culoare în casă, înspirată de primăvară.

Și nu întâmplător m-am gândit la niște scaune de bucătărie verzi, ca acestea, de exemplu.

(Sursă foto: somproduct.ro)

Verdele închis este culoarea anului 2019 în materie de decorațiuni și amenajări interioare. Prin această culoare se dorește a se aduce exteriorul în interiorul căminului. Așadar, verdele pădurilor prin care ne plimbăm primăvara, verdele frunzelor și florilor pe care le culegem, al ierbii bine crescute, s-ar regăsi în ideea mea de a redecora bucătăria inspirată de primăvară.

Probabil atunci când ați văzut o masă albă vi s-a părut banală, dar cu ajutorul acestor scaune verzi iese din anonimat și bucătăria noastră ar prinde mai multă culoare. În plus, pentru și mai multă viață în bucătărie, odată cu venirea primăverii am putea pune diverse ghivece cu plante aromatice, care ar da o senzație de prospețime. Un fel de grădină mobilă, în interiorul unei bucătării.

Aș opta și pentru niște coșulețe naturale, pentru a pune șervețele de hârtie sau plicuri cu condimente.

(Sursă foto: somproduct.ro)

Iar pentru masă aș alege un suport de șervețele vesel ca o primăvară, cu flori, pentru un aer chic.

(Sursă foto: somproduct.ro)

Pentru că primăvara este despre natură, pentru a crea un aspect al bucătăriei inspirat de acest anotimp aș opta și pentru schimbarea lustrei. În locul celei pe care o avem, aș alege de pe site-ul somproduct.ro o lustră modernă, cu sfoară.

(Sursă foto: somproduct.ro)

Sub colțul meu preferat din bucătărie, unde stau atârnate sticle cu flori, aș pune o măsuță de cafea, cu scaune colorate, verde deschis, cu gândul la firele de iarbă proaspete, și galbene, cu gândul la vanilia care ne-a inspirat în atâtea rețete de brioșe.


(Sursă foto: arhivă personală)

Acolo am savura brioșe pline de fructe, checuri cu caise și căpșune, limonade proaspete cu aromă de ghimbir sau busuioc, ori un strop de mentă. Și ne-am bucura de bucătăria noastre redecorată de primăvară.

(Sursă foto: somproduct.ro)

Cu doar câteva schimbări am da casei un alt aspect. Ar fi mai colorată, proaspătă, primitoare, caldă și modernă. Cu puțin, poți schimba întregul aspect al casei, și mai ales al bucătăriei, care este chiar inima căminului.

Toate produsele care m-au inspirat pentru o redecorare de primăvară, le-am găsit pe site-ul somproduct.ro. Veți găsi pe site-ul lor tot ce aveți nevoie pentru decorarea și redecorarea caselor voastre dragi. SomProduct este pe piață de mai bine de 17 ani și veți găsi articole Home&Deco de cea mai bună calitate.

Dacă ar fi să vă redecorați bucătăria, inspirați de primăvară, pentru ce ați opta? Sper că v-am inspirat și meniul primăverii îl veți servi într-o bucătărie colorată, luminată, unde veți trăi și veți gusta primăvara din plin.

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog

 

 

8 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *