Marșul pentru viață

Mâine va avea loc în Onești, la fel ca în mai multe orașe din România, Marșul pentru viață. Este un eveniment care se desfășoară anual și scopul este afirmarea dreptului la viață pentru toate ființele umane începând cu momentul concepției și totodată susținerea familiei tradiționale și a valorilor acesteia.

Cred că a avea un copil este una dintre cele mai frumoase și importante realizări. Să dai viață cuiva, să îl crești frumos. Nu sunt încă mamă, așa că nu am să spun prea multe despre asta pentru că nu simt că sunt în măsură, atât timp cât nu am trăit asta. Am auzit, și chiar prietena mea în urmă cu o săptămână și un pic îmi spunea după ce a a născut că este un sentiment unic, dar nu poți vorbi cu cuvintele potrivite dacă nu am trăit. Mi se va întâmpla, cu siguranță,  la momentul potrivit. Până atunci pot doar să laud această inițiatitivă. Mi se pare minunat să militezi pentru viață. Pentru a da viață.

Tema din acest an este adopția, o alegere nobilă. Astfel, prin această temă, vor să amintească tuturor că a adopta un copil este un lucru normal iar un copil adoptat trebuie să se bucure de același drepturi și o copilărie fericită ca oricare altul. Nu este ceva nefiresc să adopți un copil.

Cu siguranță nu se va schimba ceva peste noapte în ceea ce privește această problemă dar este un început și poate cei care vor participa, vor citi despre asta, vor auzi întâmplător, într-o oarecare zi se vor gândi mai mult și își vor schimba percepția despre adopție și despre cât de important este a da viață cuiva. Și mai mult, ai fi alături și al crește cu responsabilitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *