Impresii despre SuperBlog

După două luni și 26 de probe, gata, SuperBlog s-a încheiat. Acum respirăm ușurați. Fără deadline-uri, teme impuse, număr de cuvinte. Weekend-ul trecut am fost și la Gala SuperBlog, în Poiana Brașov la Hotel Royal Boutique, unde am avut ocazia să revăd oameni dragi, de la prima participare a mea, dar și să cunosc bloggeri cu bloguri interesante. Este momentul pentru impresii …

Am participat la SuperBlog pentru prima dată în urmă cu șase ani, în toamna lui 2012. Apoi am participat la ediția de primăvară, imediat anul următor, am mai scris o perioadă pe blog și apoi am făcut o pauză. Cred că mai bine de 2 ani nu am mai scris un rând. De un an și puțin, m-am gândit să îmi scot visul din sertar și să îl trăiesc. Și a fost cel mai bun an. Am scris multe articole, toate cu drag, inspirate din viața mea alături de Natalia, am publicat o carte, am participat la SuperBlog, iar toate acestea mi-au adus foarte multe împliniri. Vă încurajez dacă aveți vise uitate prin sertare, așa cum era al meu, să le scoateți la lumină. Să vă faceți timp pentru ele, puțin, când puteți, dar o să vedeți ce bucurii o să vă aducă. Pentru că tot finalul de an este aproape, puteți trece pe lista de obiective pentru 2019 visele uitate în timp.

În septembrie am văzut anunțul cu înscrierile pentru o nouă ediție de SuperBlog și primul gând care mi-a venit a fost: hai să încerc din nou. Și m-am înscris. A fost o decizie bună, deși au fost două luni aglomerate, cu multe probe diverse și deadline-uri, dar mi-a prins foarte bine. După o perioadă lungă, în care nu am mai scris, acum era momentul să exersez, să îmi fac un program, să scriu și pe alte teme. M-am gândit că este un antrenament venit la momentul potrivit și, în plus, în acest fel îmi scot un pic blogul în lume. Mă bucur că am reușit să scriu la toate probele, că din peste 150 de bloggeri participanți, sunt unul din cei 66 finaliști. Am reușit să scriu la toate cele 26 de probe. Am scris mereu în ziua deadline-ului, mai mereu în grabă, în timp ce scriam îmi tot veneau alte idei, dar din lipsă de timp le abandonam. Încercam, în timpul pe care îl aveam la dispoziție, să scriu cât mai bine. Și mă bucur că în aceste condiții am reușit să iau note foarte bune. Din 26 de probe, la una singură am luat sub 90, în rest la toate am luat note peste 90, chiar și două note de 99. Eu știind povestea din spatele fiecărui articol și timpul pe care îl aveam la dispoziție, sunt foarte mulțumită. În ziua în care trebuia să înscriu articolul la proba pentru SanoVita, de exemplu, Natalia a făcut febră. La un alt deadline, a sărit de pe canapea și s-a lovit foarte tare la mână. Și tot așa. Dar mi-am promis că încerc să scriu la timp, să termin competiția și să iau cât mai multe note mari. Și am reușit. Dincolo de premiile primite, faptul că îți exersezi scrisul, vezi exact unde ești la momentul competiției și acestea cred că sunt lucrurile cele mai importante cu care rămâi. Să spunem că toate aceste lucruri, sunt de fapt trofeul SuperBlog pe care îl câștigă fiecare concurent. La toate acestea se adaugă oamenii faini și blogurile interesante pe care le descoperi.

Înveți, în același timp  să accepți ideea că niciodată nu ai să scrii pe placul tuturor. Unora o să le placă, altora nu. Este firesc. Greu de acceptat, dar normal și este bine să înveți să accepți asta și să îți vezi mai departe de drumul tău. Asta te învață o competiție. Nu doar cum să câștigi, ci și cum să pierzi.

Când am luat 86 de puncte la o probă, normal că m-am supărat, dar mi-am înghițit gândurile rele și mi-am văzut mai departe de scris. Și am făcut bine, după alte câteva probe am luat 99 de puncte.

Sponsorii sunt diverși, cu cerințe diferite. Aceștia au fost sponsorii de anul acesta: Answear, Christian Tour, SomProduct, Vindem-ieftin.ro, AiA Proiect, BCR, Exclusive OEM, Colop, Expressoft, Extreme Travel, Domaz, Enermed -Certificat Energetic, SanoVita, Exact Travel Club, eHalate, CND Turism, Hotel Royal Boutique, Farmec, Hurom, InterComFilm, Sano.

Sunt de apreciat pentru deschidere și implicare în astfel de proiecte. Evident că de-a lungul unei competiții sunt nemulțumiți și învingători. Probabil nici ca sponsor nu este ușor să citești peste 100 de articole, dar și ei cred că ar trebui să înțeleagă că nici unui concurent nu îi place sentimentul că nu prea s-a respectat baremul de jurizare. Dar cred că fiecare parte din concurs: concurenți și sponsori au de învățat de la o ediție la alta

Competiția se încheie cu Gala. Momentul în care ne cunoaștem și dincolo de ecrane. M-am bucurat să îi revăd pe Claudia, Albert, Cristina, Daniel și Emil. Îi cunosc de la prima mea participare și deși nu am mai vorbit de mult timp, când ne-am întâlnit, parcă nu ne mai văzusem de doar câteva zile. Acest lucru îți dă senzația că aparții unei comunități. Pentru că asta este SuperBlog, dincolo de o competiție, este o comunitate.

Claudia și Albert sunt organizatorii, cred cu misiunea cea mai grea. Să aibă grijă de concurenți, dar și de sponsori. Claudia este omul căruia îi scrii orice și știi sigur că îți răspunde. Ea e mereu acolo.

Mă bucur că am descoperit și oameni noi, care scriu frumos. Dacă nu ai participat niciodată până acum și ai un blog, poți încerca cu încredere. Va fi o competiție interesantă.

Anul acesta, ca și în celelalte două ediții, SuperBlog a fost o experiență frumoasă și utilă pentru mine și blogul meu.

Mă bucur că fac parte din comunitatea SuperBlog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *