Despre gătit și alte ustensile


M-a întrebat cineva dacă îmi place să gătesc iar răspunsul meu a fost simplu: nu știu, pentru că nu prea gătesc, deci nu am de unde să știu.
Acum, fie vorba între noi, nu mă dau în vânt după gătit din niciun motiv anume. Așa pur și simplu iar când o fac, o fac că trebuie și atât.
E nasol, știu dar na, nu poate să îți placă chiar toate în viață. 🙂
Cândva chiar credeam că eu la casa mea îmi voi transforma bucătaria în bibliotecă sau birou, că oricum aș ține-o degeaba, acum când mi-am mai revenit din nebunie nu mai spun același lucru. Măcar am făcut un pas.
Uneori mă străduiesc dar nu încă nu sunt în categoria ca în loc de o geantă să îmi iau o oală, nu mă interesează să fac schimb de retețe și nici să aflu secretele bucătăriei. Prefer să mă străduiesc așa ușor, în felul meu.
Am asistat la un schimb intens de replici despre cum o faci o cremă, cum înmoi un pișcot, despre farfurii, tigăi, oale și tot felul de astfel de lucruri. Frumos, dar nu m-am descurcat să spun măcar o replică inteligentă. 
Am venit acasă și am căutat pe internet despre una, alta, de-ale bucătăriei. Să înțeleg 
ceva mai mult din tot farmecul discuției. Am găsit Bucătăria Fermecatăși am intrat doar pentru că după nume nu știu de ce, mă face să mă gândesc la o casă din turtă dulce.
Am găsit tot felul de chestii interesante de care habar nu aveam. Mda, e un pic interesant. De exemplu, îmi plac ciupercile și am găsit o perie curățătoare pentru ele. Nu m-aș fi gândit prea curând că există așa ceva.
 Până voi ajunge să le folosesc sau să fiu un fel de bubulina gospodina presimt că mai e dar până atunci mă uit de pe un site pe altul, mai curăț doi-trei cartofi și tot așa. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *