Cum să ai grijă de mașina ta

”The wheels on my BMW go round and round,
round and round,
all through the town.”

Cum ar fi ca roțile BMW-ul tău, chiar să se învârtă pe șosea? Ar fi ”perfect pentru oraș”. Pentru asta, trebuie să ai în primul rând un BMW și să ai grijă de el, așa cum se cuvine. Apoi, dacă ai copii, neapărat să ai câteva cd-uri cu muzică și să cânți cât poți de tare alături de ei. Iar ei, stau în spate, într-un scaun de mașină; obligatoriu. 

Deocamdată nu am carnet iar mașina pe care o conduc se numește PARENTING. Eu stau la volan și în spate stă copilul. Este mereu cu mine, vorbim, o ascult, dar deciziile cele mai importante, eu le iau, nu le pot lăsa pe umerii ei mici. Dacă vrea să depășească limita legală de condus, eu sunt adultul care o oprește și îi spune NU. S-ar putea să plângă, dar asta nu înseamnă că vom încălca regula. Este posibil să rămânem fără carnet. S-ar putea să vrea să trecem pe roșu. Dar vom stabili de la început că așa ceva este interzis. Vom învăța să așteptăm să se facă verde. Atunci putem pleca mai departe.

Dacă îmi voi lua carnet, atunci mi-ar plăcea să mai conduc o mașină. BMW Seria 2 Gran Tourer. Pentru cineva care nu se pricepe la mașini, alege mai întâi după ce vede. Iată cum arată o astfel de mașină.

(Sursă foto: bmw-proleasing.ro)

(Sursă foto: bmw-proleasing.ro)

Îmi plac mașinile mari, pentru că asta îmi inspiră siguranță. Îmi plac mașinile confortabile și spațioase. Iar aceasta este o mașină sport, care iese în evidență pe șosele. Aș alege exact una roșie. Este potrivită pentru oraș și excursii și mi se pare că se pliază foarte bine și ca mașină de familie. Asta pentru că are un al treilea rând de scaune, opțional, deci putem pleca cu toată familia și ar mai rămâne în portbagaj destul loc și pentru bagaje.

(Sursă foto: bmw.ro)

Asta este tot ce aș ști eu să spun despre mașină dar cred că nu este suficient. Adică, să fim serioși, nu îți iei mașină doar pentru că este roșie. Deși, pentru noi femeile, s-ar putea să fie un motiv suficient de bun. 🙂 Și, apoi după ce o cumperi, cum ai grijă de ea, cum o întreții corespunzător, astfel încât să te bucuri de ea mult timp dar și să funcționeze la capacitate maximă?

Înainte să fiu mama Nataliei, am fost jurnalist și aș începe o muncă de teren și documentare ca și cum mâine, pe prima pagină a ziarului, trebuie să apară titlul: Cum să ai grijă de mașina ta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Sursă foto: arhivă personală)

Interviu

Reporter: Aș vrea să îmi cumpăr o mașină. M-am gândit la modelul BMW Seria 2 Gran Tourer. Îmi plac mașinile mari, sportive dar mi se pare potrivită și ca o mașină de familie. Cum vi se pare deicizia mea?

Mecanic auto: Gran Tourer este într-adevăr o mașină foarte potrivită pentru oraș, design-ul este unul de mașină mare dar are și un motor de 190 CP și nu o să aveți senzația unei mașini greoaie. Este sportivă dar și potrivită pentru familie.

R.: Aș vrea să ne spuneți câte ceva despre întreținerea unei mașini.

M. A.: Să știți, cel mai important, orice mașină va rezista mulți ani, dacă este întreținută corect. Fiecare mașină are un manual, trebuie să respectați indicațiile de întreținere menționate acolo.

R.: Asta înseamnă că trebuie să căutăm un service bun și un mecanic de încredere.

M.A.: Cu siguranță, da, trebuie să apelați la un service pentru a face reviziile periodice, care sunt esențiale. Trebuie să schimbați piesele care se uzează și consumabilele. În plus, dacă atunci când conduceți vi se pare că auziți ceva ciudat, trebuie să mergeți din timp la service. Înainte să plecați în vacanță, treceți pe la service pentru o revizie. Și, foarte important, când vă faceți reviziile și descoperiți că anumite piese trebuie schimbate, să folosiți piese originale.

R.: Să înțeleg că folosirea unor piese de calitate, originale, este un aspect foarte important.

M.A.: Garantat, altfel puteți chiar să vă puneți viața în pericol. Cumpărați o piesă contrafăcută, ieftină, care se poate strica repede. Piesele auto originale pot costa mai mult dar știți vorba aia: prea sărăci pentru lucruri ieftine. Decât să cumpărați aceiași piesă de mai multe ori, cumpărați una originală, care știți sigur că este bună. În cazul dumneavoastră, trebuie să căutați piese originale BMW și de asemenea accesorii originale BMW. Așa o să vă bucurați mai mult timp de mașina dumneavostră. Dacă este nevoie să schimbați ceva, trebuie să căutați piese auto BMW originale.

R.: De unde putem cumpăra piese auto originale pentru BMW ?

M. A.: De asta am spus că ar trebuie să apelați la un service bun, care să vă recomande acest lucru, care să vă explice că pentru o viața lungă a mașinii, trebuie să schimbați piesele uzate cu piese BMW originale și evident, accesorii originale BMW. De exemplu, service-ul nostru lucrează cu un magazin care comercializează piese auto eXclusiv OEM pentru BMW și Mini.  Comandăm piese de BMW de la eXclusiv OEM pentru că sunt originale și vin însoțite de certificat de autenticitate.

(Sursă foto: Exclusive OEM – facebook)

R.: Deci, piese OEM BMW, originale.

M. A.: Da, clar, piese OEM BMW originale, de calitate. Acestea oferă standarde ridicate de siguranță. Și, la fel de important pentru întreținerea mașinii este uleiul de motor.  În manualul mașinii este menționat care ulei este recomandat pentru mașină. Deci, și în acest caz aveți nevoie de ulei original BMW, pentru ca autoturismul să funcționeze la capacitate maximă.

(Sursă foto: Exclusiv OEM)

R.: Pentru finalul interviului, ce alte recomandări mai aveți pentru ca mașina să aibă o viață lungă?

M.A.: Să verificați o dată pe lună roțile și chiar geometria roților din când în când,  să tratați caroseria cu ceară o dată la patru luni. La un anumit număr de kilometri trebuie să faceți anumite schimbări. De exemplu, la 8.000 km se schimbă filtrul, peste 50.000 lichidul de răcire al motorului și la 70.000 frânele  trebuie verificate.

Așadar, drum bun și mașină sigură!

(Sursă foto: : www.bmw-leipzig.de)

Articol scris pentru cea de a șaptea probă la SuperBlog 2018.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *