Aventura 334. Noi 3, 3 luni, pe 4 roți

Aventura 334: noi 3, 3 luni, pe 4 roți este experiența pe care am am vrea să o încercăm, cu rulota. Fără planuri prea mari să plecăm prin România și Europa, toți  trei. Să mergem unde ne duc drumurile, să cântăm, să gătim în natură, să explorăm, să vizităm, să descoperim, să fim noi trei, 24 din 24 de ore, o vară întreagă. Ar fi cea mai frumoasă peripeție de familie, cel mai lung și frumos concendiu, care ar fi povestit și repovestit prietenilor în atâtea seri reci de toamnă. Zeci de poze, care peste timp o să ne facă să râdem. ”Mai ții minte când am greșit drumul …”, ”mai știi noaptea aceea cu tunete și fulgere; ce ne-am speriat!”, ”aaa, și aici era să alimentăm greșit, de la oboseală”. Cu astfel de amintiri, probabil, ne-am întoarce din aventura noastră 334.

Romanul meu preferat este ”Pe drum” de Jack Kerouac. Dean Moriarty, personajul principal, cu o geantă roasă de timp este mereu pe drum. Cred că și acum. Noi și noi drumuri se uită la el. Și el trăiește viața pe îndelete și din plin. Bucată cu bucată, drum cu drum, experiență cu experiență.

Tot timpul mi-a dorit să fiu ca Dean Moriarty. Pe drum … Și am un copil care a spus prima dată ”mama” și apoi ”hai”. Care nu a plâns niciodată în mașină la drumuri lungi. Care s-a adaptat în fiecare loc nou unde am ajuns. Și am un soț, tatăl ei, care stă în față, la volan, și ne duce pe drum … departe … nici nu contează destinația. Contează drumul și momentele pe care le petrecem împreună. 🙂

Deși mulți părinți se gândesc de două ori înainte să plece la drum cu un copil mic, noi nu ne-am făcut niciodată griji. Am pus-o în scoică, apoi în scaunul ei de mașină și am tot plecat. La munte, la mare, în lung și-n lat, de câte ori am avut ocazia.

Suntem ”vânători” de destinații noi și drumuri. ”Vânători” de peripeții și aventuri, pe care le imortalizăm în poze. 🙂

(Sursă foto: arhivă personală)

Înainte să existe Natalia, dacă aveam ocazia tot așa plecam. Aproape sau departe, nu ne gândeam la nimic. Plecam pur și simplu. Eram, poate, un pic mai inconștienți. Așa am plecat într-o zi de duminică cu un Matiz pe toate coclaurile în căutarea pozei perfecte. Noi stăm într-o zonă cu dealuri și păduri  și ne-am gândit că ar fi fain să explorăm și zona noastră. Nu ne-am gândit că mergem cu o mașină nepotrivită, pe un drum mai degrabă potrivit pentru o mașină de off-road. Am urcat pe toate dealurile și am vizitat tot ce ni se părea nouă interesant în drumul nostru. Casa memorială ”George Enescu” de la Tescani, barajul de la Dărmănești, Palatul Știrbey de la Dărmănești … nu am ratat nimic.

De exemplu, Palatul Știrbey de la Dărmănești se află ascuns între dealuri. Nu ne-am gândit nici o clipă că dacă se oprește mașina pe dealurile alea, aia este. Poate nu avem nici semnal bun și nici nu găsim pe cineva să ne ia de acolo. Dar, eram doar noi și nu prea ne păsa. Am coborât de pe deal și am ajuns cu bine până aproape de casă. Eram la semafor, mai trebuia să facem dreapta și gata, ajungeam. S-a făcut verde și Matizul nostru nu a mai plecat de acolo. Nu îmi mai aduc aminte exact ce s-a întâmplat atunci. Dar, stați liniștit, Matizul mai trăiesște și, și cu Natalia am mai făcut ceva drumuri cu el. Doar că de data asta, înainte de drum, verificam mașina, ne gândeam dacă distanța e potrivită pentru o astfel de mașină. Dacă nu, luam o mașina mai potrivită pentru drumuri lungi și multe bagaje.

Pasiunea pentru drumuri a rămas, doar că am devenit un pic mai responsabili. 🙂

Și pentru că ne place să ne plimbăm, tot visăm la o vară în care să plecăm cu rulota. Să avem în minte câteva destinații, în rest să ne lăsăm duși de drum. Să vizităm cât mai multe. Să ne bucurăm de fiecare zi împreună și de tot ce descoperim nou în aventura noastră. Cu siguranță nu ar fi ușor, mai ales cu un copil, dar sigur, sigur, ar fi interesant și memorabil.

Ne-am gândit să închiriăm o rulotă pe care cu ajutorul unui cârlig de remorcare să o tractăm la mașină. Pentru asta ne-am asigura înainte că mașina poate să tracteze o greutate atât de mare și că anvelopele sunt bune.

Site-ul autogedal.ro comercializează cârlige de remorcare omologate RAR și EU, certificate ISO 9001. Pot fi comandate și on-line și sunt livrate împreună cu instrucțiuni de montaj și certificat de garanție. Pe site poți căuta în funcție de modelul mașinii, cârligul de remorcare potrivit. Există mai multe tipuri de astfel de cârlige: semidemontabile, demontabile automat cu clemă, demontabile vertical cu cheie, demontabile cu flansă.

Pe site alegi marca mașinii, modelul, anul de fabricație și în funcție de acestea cârligul de remorcare potrivit.

(Sursă foto: autogedal.ro; cârlig de remorcare pt un Logan MCV 2007-2013)

Casa noastră pe roți va fi astfel pregătită să ne însoțească în diferite destinații.

În România am vrea să ajungem câteva zile la mare, cel mai probabil la 2 Mai pentru că acolo este și loc de campare. Am vrea să ajungem și la Lacul Sfânta Ana, mai ales că și acolo am citit că este o zonă de campare și să mai vizităm câteva sate din Ardeal, zona Covasnei și zona Moldovei de Nord. Nu vreau să avem un traseu bine stabilit, ci mai degrabă să ne lăsăm purtați de drum. Să fim liberi și să ne bucurăm de zilele fără program.

În Europa aș vrea să vizităm Austria, Germania, Italia și Franța, mai ales că este și țara mea preferată. Aș vrea în Franța să vizităm zona rurală și să ajungem pe Valea Loarei. Am mai fost acolo, dar mi-ar plăcea acum să ajungem și cu Natalia.

Să încercăm feluri noi de mâncare, Natalia să descopere locuri noi, limbi noi, oameni noi. Să descoperim obiceiuri și culturi noi.

Când vrem să ne oprim, să ne oprim. Dacă vrem să stăm într-un loc mai mult, să stăm. Fără prea multe planuri. Singurul plan să fie: să fim fericiți!

Probabil soțul meu ar vrea să își ia și bicicleta, și să exploreze cu Natalia locurile în care ne vom opri. Natalia nu știe, deocamdată, să meargă pe bicicletă, dar există scaune pentru copii care se atașează la ele. Eu nu știu să merg pe bicicletă și aș rămâne să citesc, cât ei se bucură de o plimbare. Pentru asta am achiziționa și un suport pentru biciclete.

(Sursă foto: autogedal.ro)

Cu o mașină bine echipată și cu accesoriile potrivite vrem să ”vânăm” kilometru după kilometru și să ne bucurăm. Atât. Poate greșim drumul, poate va fi o vară capricioasă și o să plouă mult, poate va fi prea cald … cine știe? Dar, dacă avem mașina pregătită, doar acestea vor fi surprizele. Vom putea călători în siguranță și ne vom întreba doar ”care va fi următoarea destinație?”

Sursă foto principal: arhivă personală

Articol scris pentru Spring SuperBlog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *