Cu siguranță ați auzit de piramida nevoilor a lui Maslow. Psihologul american a încercat să descifreze motivațiile ce stau la originea acțiunilor umane. La baza piramidei se află nevoile fiziologice, tot ce avem nevoie ca să putem trăi: hrană, apă, aer, somn. Imediat, o treaptă mai sus, se află nevoia de securitate și siguranță. Așa că dorința de a avea propria noastră casă este firească. Este o nevoie de bază. Tocmai de aceea numim casele acasă și punem atât de mult suflet în construirea și amenajarea lor.
Noi avem un apartament la bloc. Este acasă pentru noi. Locul pe care l-am amenajat cu emoție și drag. Locul în care pereții sunt ”văruiți” cu amintiri frumoase. După ce am devenit părinți, în loc să îl învățăm noi pe copilul nostru ce este viața, ne arată ea despre ce este viața. Iubește natura și orice anotimp. Râde când bate vântul, în loc să își ridice fermoarul gecii mai sus, le scoate limba fulgilor de nea, se joacă cu pietrele în râuri, culege florile și le miroase, nu o deranjează nici un strop de ploaie, iar bălțile sunt cea mai mare distracție pe care o putea inventa natura.
Așa că am ajuns să ne dorim o casă pe pământ. O casă micuță, cu aspect modern, cu un pic de curte, în care Natalia să se joace în voie și să se bucure de natură. Natură, pe care tot copilul nostru ne-a învățat să o iubim și să o respectăm mai mult.
Cu gândul la casa noastră, care poate într-o zi nu va avea doar pereți imaginari, ci unii de lemn, pe care vom atârna poze cu noi și desenele Nataliei, am tot citit despre casele construite cu respect pentru mediu. Casa care ne-a inspirat și ne-a făcut să spunem ”uite, cam așa ne-ar plăcea și nouă” este un model de casă activă, construită cu materiale de construcții premium și care poate fi controlată prin smartphone. Este vorba de un model de casă realizat de către Fundația pentru Inventică și Tehnologii Sustenabile ”Justin Capră”. Aceștia au realizat o casă cu un model modern, atrăgător, dar cel mai important, cu impact minim asupra mediului înconjurător, care poate fi controlată cu ajutorul telefonului.
O echipă de la Fundație a proiectat o casă inspirată din arhitectura tradițională românească, cu responsabilitate față de mediul înconjurător, confortabilă și inteligentă. Ne-a plăcut foarte mult ideea unei astfel de case de familii, un cămin sănătos, care să ne dea sentimentul de siguranță. O casă construită cu materiale premium, cu grijă față de mediu, ne-ar îmbunătăți sănătatea, starea de spirit, dar ar avea grijă și de veniturile noastre. Fiind o casă care își produce singură energia, de exemplu, nu am mai avea facturi de plătit și am putea călători sau folosi banii în alte scopuri.
Am putea fi și un exemplu că poți construi o casă confortabilă, frumoasă, trainică, dar care să aibă grijă și de mediul înconjurător. Fiecare zi ar fi o experiență frumoasă. Natalia s-ar putea bucura de natură și tot ce oferă cele patru anotimpuri.
În timp, cei de la Fundația ”Justin Capră” au avansat și au făcut proiecte, de astfel de case, tot mai mari, pentru familii numeroase, cu aspect futurist și foarte atrăgătoare.
Evident, când vorbești despre casă, te gândești la costuri ridicate. Acesta este și unul din motivele pentru care încă locuim la bloc.
Orice economie, atunci când te gândești la un astfel de proiect, contează foarte mult. De exemplu, am putea economisi bani, chiar dacă am cumpăra doar materiale premium pentru construirea casei. Am găsi pe internet, la un click distanță, tot ce am avea nevoie. Și am plăti și mai puțin.
Vindem-ieftin.ro este un site cu materiale de construcții, de fapt, sunt un fel de broker în domeniul comenzilor on-line de materiale de construcții. Tocmai de aceea am economisi bani. Vindem-ieftin.ro scurtează drumul de la producător/importator/distribuitor la clientul final, iar marfa ajunge direct la noi. Totul fiind on-line evităm să plătim în prețul final și costul perceput pentru depozitare, manipulare și încă un transport care s-ar regăsi în prețul produsului la depozitele clasice. Am reuși să facem o economie de 15-20%.
Cum vom proceda? Foarte simplu. Ne facem un necesar cu materiale, un consultant ne ajută în funcție de proiectul nostru, ne propune cele mai bune soluții, astfel încât să facem alegerile potrivite. Materialele de construcții vor fi livrate gratuit la noi acasă, însoțite de certificat de garanție. În caz de defecte calitative pot fi returnate. Și dacă filmăm când vin materiale și încărcăm clipul pe internet vom fi recompensați. Alte economii. 🙂
(Sursă foto: vindem-ieftin.ro)
Pentru ca visele să devină realitate trebuie să tot vorbești, și chiar să scrii, despre ele. Noi locuim în orașul Onești, județul Bacău. De câte ori ieșim la plimbare în natură ne închipuim pe unde ne-am putea construi casa. Sunt multe locuri frumoase în jur, cu râuri și pădure. Ne-am dori să nu fie chiar în oraș, ci într-o zonă apropiată, mai retrasă, unde să ne bucurăm de liniște și natură.
Este un loc unde mergem mereu la plimbare și acolo ne-ar plăcea foarte mult să fie casa noastră. Este o comună apropiată de oraș, deci am putea ajunge repede la serviciu și la grădinița copilului, are pădure în jur, sunt și râuri unde tatăl ei ar putea pescui, este liniște, aerul mai curat, Natalia s-ar putea juca în voie în natură, iar pentru noi fiecare seară ar fi o relaxare.
Acesta este locul unde ne plimbăm des și ne jucăm în natură. Foarte aproape de oraș, cam la 10-15 minute cu mașina.
(Sursă foto: arhivă personală)
Cum ar fi ca în spatele nostru, în această poză, să fie casa noastră. O casă fără etaj, cu trei camere, living, bucătărie și baie, construită din lemn, cu aspect modern și cu un acoperiș cu țiglă metalică Imperium 40 Werrerbest. Am alege să fie din lemn, pentru că mi se pare mai potrivită pentru o zonă cu multă pădure și am folosi materiale premium pentru construcția și finisarea ei.
Casa ar avea geamuri mari pentru a ne bucura de peisaje și de multă lumină. Pardoseala ar fi din parchet de stejar, cu încălzire. Și pentru că am vrea să fie și o casă activă, care își produce singură energia, am folosi panouri solare la casă. Dacă vom produce mai multă energie decât consumă casa, surplusul de energie l-am putea vinde în sistemul energetic din zonă prin sistemul buy-back. Așa nu doar am economisi bani, ci am și produce.
Am folosi sisteme de izolație premium, astfel încât să nu avem nici un fel de pierdere de căldură.
Cu siguranță ați auzit expresia: ”prea sărăci pentru lucruri ieftine”. Dacă visăm atât de mult la această casă, ar fi păcat să nu o facem cu materiale de calitate. Asta înseamnă materiale premium. Materiale de calitate care ne-ar ajuta să ne vedem visul cu ochii și să trăim fericiți într-o casă construită așa cum trebuie.
Pentru finisaje și pereții interiori am folosi var pentru interior Caparol și vopsea de cea mai bună calitate. Pentru camere am alege uși de interior Porta Doors.
În jurul casei am avea o curte mică unde am planta flori și ierburi aromate. În curte am avea o alee din piatră naturală și multă iarbă, unde să se joace Natalia.
Toate aceste materiale premium pe care le-am folosi le găsim pe site-ul celor de la vindem-ieftin.ro. Până și sistemul de încălzire prin pardoseală. Datorită lor am scuti drumuri, nervi, timp pierdut și bani, iar casa noastră ar prinde tot mai mult contur.
Cam așa ar arăta casa viitorului, în viziunea noastră: din lemn, cu un aspect modern, construită cu materiale premium, într-un peisaj de care să ne bucurăm în fiecare zi și care să ne încarce cu energie.
Articol scris pentru Spring SuperBlog
Fiecare își dorește o casă în care să se simtă acasă. Îmi place cum.ți-ai imaginat-o tu.
Foarte frumos, sper ca visul tau se se indeplineasca. Bafta la SB.
Visul meu este să am o casă, cu o mică curte. Momentan mă mulțumesc cu ceea ce am, dar poate într-o zi, visul mi se va îndeplini.
Să ți se împlinească visul!
Bunicii mei erau din Oneşti. Am copilărit acolo şi m-am scăldat în Trotuş şi Oituz. Este o zonă foarte frumoasă. Ce amintiri mi-ai trezit! ❤