Un gând spre Paris

Să vă spun o poveste. După ce am terminat facultatea, prietena mea Ioana, fostă colegă, a plecat în Franță. Nu doar în vacanță, ci de tot. Fiecare revedere cu ea era un deliciu. De altfel și astăzi pentru că din păcate ne vedem rar. Dar, chiar atunci, la început, fiecare întâlnire era o lecție despre cultura și obiceiurile francezilor. Una din poveștile care mi-au plăcut a fost cea legată de brânză și felul în care este tăiată. Nicidecum în două, pe jumătate pentru că așa îi tai miezul, adică inima, exact ce este cel mai bun. Mai întâi decupezi mijlocul și apoi o tai felii. Așa salvezi partea cea mai bună și te bucuri de ea.Așadar când zilele trecute mi-am cumpărat brânză – miez de lapte, light, evident, că vă povesteam și în celelalte articole trecerea mea bruscă la un trăi sănătos, de nevoie, am zâmbit automat și m-am gândit la inimă și evident la … Paris.

Când spui miez te gândești la ce este cel mai bun. La ceva delicios pe care de obicei îl primești când ești mic. De exemplu, miezul de le pepene. Pentru că eram cea mai mică îl primeam mereu pe tot. Era atât de roșu și zemos. Miezul de pâine, despre care îmi spunea bunica să îl mănânc că este mai bun și să las coaja. Și acum, mai aduc imaginea Parisului … orașul luminii, a parfumului, a artei, a dragostei. 

Parisul este miezul. Este cel mai frumos. Un oraș care se întinde la picioarele Turnului Eiffel și prin care imaginar, m-am plimbat de-atâtea ori și-am trăit atâtea iubiri imaginare.
Un oraș pe care abia aștept să îl vizitez. Un oraș în care aștept să mă plimb pe străduțe, să miros cărțile vechi de la vânzătorii ambulanți de pe malurile Seinei, să beau un pahar de vin, să îmi lipesc nasul de vitrina unui magazin Chanel, să stau pe iarbă într-un parc.Să fiu doar eu, așa cum primeam doar eu miezul de la pepene, ca toate amintirile să fie doar ale mele. Poate e egoism. Dar când îți place ceva, vrei cât mai mult pentru tine.
Deci, vreau cât mai mult Paris pentru mine. Și n-aș fi crezut că un miez de lapte poate fi un bilet către frumoasa capitală a Franței. 

Articol scris pentru SuperBlog 2013.  

 

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *