O fi oare moral…?

Am fost intr-o duminica la Gradina Zoologica … era frumos afara asa ca la fel ca tot omul satul de frig si stat in casa am iesit la aer. Ca sa fie nu doar o plimbare am fost la Gradina Zoologica. O multime de oameni cu copii si fara, se bucurau si se plimbau de la o cusca la alta sa vada bietele animale. Mi-a placut ca sunt la Zoo caci si eu m-am bucurat sa vad tot felul de animale si eu m-am plimbat de la o cusca la alta … si in timp ce ma plimbam ma uitam la bietele animale si ma gandeam cum s-or simti ele asa acolo, cat de fericite sunt ele … O fi oare moral sa existe asa ceva, Gradina Zoologica – o inchisoare de animale.
Am tot stat si m-am gandit, m-am uitat pe la reactiile celor din jurul meu si in ochii acelor animale. Daca ar putea vorbi, mi s-au parut tare triste, singure si vai de mama lor cu toata multimea aia de oameni in jur.
Pentru cei din jurul meu e la fel ca si pentru mine, un loc de agrement si educatie. E frumos sa vezi animale exotice,sa afli ce mananca, conditiile de trai. E o lectie de zoologie placuta. Dar pentru ele cat de placut o fi sa traiasca acolo? M-am simtit bine si nu prea si m-am tot gandit daca e binesau nu ca exista atat de multe gradini zoologice Habar n-am … pe de o parte fain, e distractiv sa mergi la zoo, pe de alta parte trist sa vezi atatea animale cum stau inchise ca tu sa le admiri si sa te minunezi.
Nu contest ca nu sunt ingrijite si hranite, nici vorba, ma gandesc doar la moralitatea faptului de a inchide niste animale care nu sunt facute pentru a trai in niste custi.
Am ramas cu gandul acolo caci parca mi-e mila de ele dar parca abia astept sa am un copil si sa-l duc la zoo ca-i mai aproape zoo ca Africa si, si biletul este mai ieftin
Am intrat pe net vroiam sa mai aflu ceva despre gradinile astea zoologice. Prima gradina zoological care s-a deschis in Romania este cea de la Sibiu, in anul 1929 in padurea Dumbrava. De atunci in fiecare oras mai mare s-a deschis cate o gradina zoological ajungand ca in gradinile din Romania sa traiasca circa 5000 de mamifere, 5200 de pasari si 450 de reptile.
O fi sau nu o fi moral? Asta-i intrebarea la care nu stiu de unde sa incep sa raspund, nu stiu cu ce sa incep sa raspund. Poate ca adevarul o fi si in problema asta pe calea aurita de mijloc.
Daca articolul asta te-a facut sa spui ceva, sa ai o parere despre asta sau pur si simplu sa spui ca nici tu nu ai gasit nici un raspuns trimite un email pe adresa pintilioaie_otilia@yahoo.com sau intra pe blogul otilia-pintilioaie.blogspot.com si lasa un comentariu si voteaza daca e moral sau nu.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *