GetBio.ro – un site cu produse și alimente bio

Este foarte important să îi învățăm pe copii noștri, încă de mici, să mănânce sănătos. Noi suntem cel mai bun exemplu pentru ei. Dacă nu suntem atenți la ce mâncăm, cum mâncăm, când mâncăm, nu putem avea pretenții de la copii noștri să aleagă mâncarea sănătoasă în locul chipsurilor sau dulciurilor din comerț. Știți vorba aceia, copii fac ce văd, nu ce le spui. Nu poți să îi spui să mănânce legume și fructe, dacă tu mănânci cartofi prăjiți.

Eu cred că pentru a construi o relație sănătoasă în ceea ce privește alimentația trebuie să le gătim copiilor în casă și chiar să le cerem și lor ajutorul. Gătitul împreună poate fi un moment de conectare cu copilul. Dacă noi le gătim copiilor, așa știm exact ce le punem pe masă. Ei au nevoie de mâncare simplă, proaspătă, făcută cu produse de calitate. Nu trebuie să fim maeștri bucătări. Trebuie doar să le gătim simplu și cu dragoste.

Știm cu toții că celor mici le plac foarte mult dulciurile. Nu cred că înterzicerea lor cu desăvârșire este cheia. Moderația este cheia. Iar dulciurile pot fi foarte ușor de gătit în casă. În acest fel putem controla foarte bine cantitatea de zahăr pe care o adăugăm și îi învățăm să aleagă un desert de calitate. Când avem mai mult timp, am putea să ne invităm copilul în bucătărie și să facem ceva dulce și bun. 🙂

De exemplu, brioșe. Am urmărit un curs despre nutriție și de acolo am o rețetă foarte ușoară, pe care o fac des. Practic, cam toate ingredientele se pun ”din ochi”. E chiar ca o joacă de copil. 🙂

Pentru brioșe aveți nevoie de: ouă, zahăr, lapte, făină, unt, praf de copt. Din două ouă, în funcție și de forma de brioșă, ies în jur de 8-9. Ouăle se separă. Albușul se bate cu un praf de sare până se întărește. Separat, gălbenușurile se amestecă cu zahăr și esență de vanilie. Adăugați zahăr în funcție de cât de dulci vreți să fie. Apoi se adaugă un pic de lapte, un pic de unt topit și răcit și făină până se mai îngroașă aluatul. Dacă puneți mai mult lapte, o să aveți nevoie de mai multă făină. Se adaugă și praful de copt, la două ouă, o linguriță și un pic și apoi, peste compoziție se adaugă și albușurile bătute.  Se amestecă ușor, apoi se pun în forme, nu chiar până sus pentru că au nevoie de spațiu pentru a crește. Puteți pune în brioșe ce fructe doriți. Este, după cum vedeți, o rețetă foarte simplă, care iese și așa ”din ochi”. Este un desert pentru începători și numai bun de pregătit împreună cu cei mici.

Zahărul pe care îl folosiți în compoziție poate fi brun iar dacă nu vreți deloc zahăr puteți adăuga îndulcitor pudră din curmale.

De unde puteți cumpăra produse bio on-line?

Puteți cumpăra produse și alimente bio și on-line. GetBio.ro este un site unde găsiți o gamă bogată de produse și alimente bio, certificate și la prețuri accesibile. GetBio.ro a luat ființă în anul 2016 pentru a încuraja un stil de viață sănătos. Este un proiect cu capital privat integral românesc. Interesant la acest site este că au un serviciu de abonament. Ce înseamnă asta? Păi, vă alegeți produsele de care aveți nevoie în mod frecvent și stabiliți la ce interval de timp să vi le livreze cei de la GetBio.ro, fără a mai plasa din nou comanda.

Găsiți la ei pe site îndulcitor pudră din curmale.

Curmalele sunt fructe originare din Orientul Mijlociu și conțin foarte multe vitamine și minerale.  Pentru obținerea pudrei, curmalele bio sunt uscate natural și măcinate. Curmalele sunt foarte dulci, deci pot fi folosite cu succes ca și îndulcitor.

Dacă preferați, totuși, zahărul, puteți alege tot de la GetBio, unul brun.

Zahărul brun Demerara, este bio, cu un gust și o savoare deosebită. Este preparat din trestie demerara din agricultură ecologică. Este un produs certificat ecologic.

Găsiți foarte multe produse la ei pe site, merită să vă uitați și să comandați. Pe cei de la GetBio îi găsiți pe pagina lor de Facebook: https://www.facebook.com/Get.Bio.ro .

Puteți afla mai multe despre ei și misiunea lor, citindu-le articolele de pe site, de la secțiunea Blog.

Sper să vă placă site-ul, să găsiți produse interesante care să vă îndemne să gătiți sănătos.

 

p.s. Să încercați și rețeta de brioșe. 🙂

 

Sursă foto: www.getbio.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *