Copii sunt cei mai minunați parteneri de discuție

Cele mai faine discuții în parc le-am avut cu copii. Fie că abia vorbesc sau chiar te înțelegi bine cu ei, fie că îți povestesc ceva real sau ce își imaginează, sunt cei mai minunați parteneri de discuție.

Când vor să îți povestească ceva, copii îți dau toate detaliile, când vor să te întrebe ceva, nu au nici o sfială, nu se joacă cu cuvintele și nici nu se tem de ele. Discuțiile cu ei curg lin, sunt distractive și sincere. Îmi place prin parc să stau de vorbă cu copii cu care se joacă Natalia. Mai tot timpul îi preferă pe cei mai mari, așa că îmi găsesc parteneri veritabili de discuții. Nu îmi place să stau de vorbă cu mămici sau bunici. Pur și simplu. Rareori am vorbit și atunci, v-ați prins, nu eu am deschis conversația și am răspuns doar din politețe.

Copii și când fabulează sunt interesanți pentru că au o imaginație, pe care noi adulții, în tumultul vieții, am pierdut-o. Noi visăm puțin și, și atunci cu grijă.

Ieri, Natalia s-a jucat în parc cu o fetiță, mai mare mult ca ea. A atras-o trotineta ei. Fetița m-a sfătuit ca pe la 2-3 ani, pot să îi cumpăr și Nataliei trotinetă, din aia cu două roți în față. Tot de la ea am aflat că nu s-a schimbat nimic în sistemul de învățământ, e tot cu multe teme.

Tot ieri, tot în parc, doi băieței m-au amuzat foarte tare. Nu am stat de vorbă cu ei, doar i-am auzit. Erau cu bunica lor care, nu știu exact de ce, s-a supărat pe ei și a spus că pleacă. Unul dintre băieței i-a spus să îi aștepte, ea le-a răspuns că nu mai stă deloc și atunci a venit răspunsul lui: “dar nu ai spus că ți-e drag de noi?” Logic, adică, dacă ne iubești, de ce ai pleca fără noi?

După răspunsul ăsta nu mai ai ce să spui, puteți doar să îmi dați dreptate, copii chiar sunt parteneri extraordinari de discuții.

 

Sursă foto:www.pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *