Alegeri. Schimbări

E în firea noastră să ne dorim lucruri bune, să facem schimbări și alegeri astfel încât la sfârșit să fim mulțumiți.
Conform unui studiu lucrurile pe care ni le dorim în realitate nu produce aceeași fericire pe care o credem. Ne bucurăm, dar nu atât de mult pe cât credeam. Și atunci mă întorc la părerea mea că nu finalul aduce fericirea ci drumul cu toate greutățile lui, cu poteci, cu umbră, cu soare, cu goluri.
Odată ce o apuci pe un drum, o mulțime de alegeri îți apar și cu cât sunt mai multe cu atât e mai greu iar noi suntem în esență rezultatul alegerilor pe care nu le-am făcut.
Toți ne dorim ceva, toți avem vise și regrete, alegeri pe care nu am fi vrut să le facem și schimbări la care am asistat fără să vrem sau pe care le-am dorit din tot sufletul.
De cele mai multe ori marile schimbări nu vin când vrei tu ci când trebuie și cu siguranță când ești pregătit cel mai puțin. Nu cred în așteptarea a cuiva sau a ceva. Cred doar în lucrurile care se întâmplă sau nu … restul e vid.
Cred în încercare și eșuare, într-o alegere bună sau proastă pentru moment și o schimbare în fața căreia de cele mai multe ori te trezești dezarmat.
Nu cred în liniștea sau în pauza pe care hotărăști să o iei, ca să îți limpezești gândurile. Viața se scurge, e doar o utopie pauza ta. Nimic nu stă în loc cât ai tu impresia că faci o pauză liniștit; de fapt nu faci altceva deât să pierzi ocazii, momente și oameni care deloc întâmplător apar în viața ta.
Pe mulți schimbările îi sperie și ne supărăm pe toți Zeii când apar dar cred ca cel mai bine e să ne aruncăm în mijlocul lor și să facem alegerile care credem că sunt cele mai potrivite. În timp lucrurile oricum se așează așa cum trebuie și cum este cel mai bine. Trebuie doar să mergi, să continui și dacă tot se mai întâmplă lucrurile greșite și schimbări, e semn că nu ai ajuns la final.
Dacă credem cu adevărat în ceva, nimic nu este greu dacă ne asumăm și eșecul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *