Activități pentru minute bune de liniște

Am scris săptămâna trecută despre faptul că merg mai mult într-un picior. Ei bine, tot așa merg și acum iar cu un copil prin preajmă, fiecare zi pare o provocare tot mai mare. Ce joc să mai inventez? Unul să o captiveze, astfel încât să se joace de jos :), dacă înțelegeți ce vreau să spun. Nataliei, ca oricărui copil cred, îi place să alerge, să se urce pe orice, să se dea jos și iar să se urce pe undeva, și toate astea în mai puțin de un minut, să sară în pat și tot felul de astfel de activități, care presupun să stai bine înfipt pe ambele picioare. 

Am reușit să o captivez, adică mai bine de 20 de minute s-a jucat liniștită, cu apă și culori. Și niște paie pentru băut, din alea de plastic, colorate, care s-au dovedit a fi niște ”jucării” foarte utile. 🙂

Am pus apă în niște borcănele, pe care le aveam de la iaurt, am pus acuarele în apă, am pus capacul și i-am dat să agite borcanul. Uauuu, uite prin ce minune, apa s-a colorat. Apoi a zis ”hai”, adică nu hai să mergem de data asta, ci hai să mai punem și alte culori în celelalte să vedem cum se mai colorează. Aha, deci îi place. Apoi a vărsat ea dintr-un borcan  în altul să vadă ce se întâmplă, ce culoare se mai face,  a băgat mâna să vadă dacă se colorează și ea, și tot așa. Eu am stat lângă ea și ea s-a distrat. E posibil, un pic, să facă niște apă pe jos, dar pentru alea 20 de minute, poate și mai mult un pic cât se joacă liniștită și e foarte încântată, merită să ștergi repede la final.

O altă activitate a fost tot cu apă, dar fără culori. I-am pus apă într-o cană mai mare și am pus-o să toarne din ea în niște păhărele. Apoi a turnat ea dintr-un pahar în altul, a băut, iar a turnat, s-a enervat că dă pe jos și pierde apa și tot așa până i-a ieșit tot mai bine. Apoi i-am dat niște paie și a incercat să bea cu ele din pahare, să i-a apa cu paiul din pahare și să o verse pe jos. Ea s-a jucat liniștită, eu am stat la fel și m-am amuzat uitându-mă la ea. Cu aceste ”jucării” din imagine, am făcut-o așadar să se joace minute bune. Jocul ăsta a fost bun și pentru hidratare, a băut un pic de apă. 🙂

Ne-am mai jucat și cu paiele pentru băut. Le-am adunat pe culori, le-am numărat, am suflat în ele, am construit cu ele, (de exemplu o casă, un pătrat), le-a adunat pe toate apoi le-a aruncat în sus și a început o ploaie de paie colorate, oricum tot felul de joculețe haioase care au ținut-o ocupată și eu nu a trebuit să alerg prin casă după ea.

Deci, la noi astea au funcționat bine până acum. Dacă vreți un pic de timp și de liniște, puteți încerca și voi aceste activități. Vă doresc să aibă succes și la voi!

p.s. am uitat de plastilină. Acum îi place să se joace și cu ea. Când era mică voia doar să o mănânce.

 

Sursă foto principal: www.pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *