Părculeț de joacă pentru copii. Gălăgie, râsete, fetițe și băieții care aleargă, bebeluși în cărucioare. Câțiva băieții se joacă cu mașinuțele, unul dă ture cu o bicicletă iar altul învață să meargă pe trotinetă. O fetiță cântă în leagăn iar alta stă în vârful toboganului și o strigă pe mama ei, să o vadă ce sus este.

Un copil mănâncă un măr, altul spune că nu îi plac fructele dar îi place morcovul, de exemplu. Altul abia mănâncă. O fetiță are o acadea iar un băiețel e fericit că mănâncă un biscuite. Un copil, ceva mai încolo, are o pungă de pufuleți iar altul se uită cu poftă la el, încă nu îndrăznește să se apropie să îi ceară. O fetiță se chinuie să meargă pe o mașinuță.

Mai încolo câțiva băieții se ceartă de la o jucărie. Un bebeluș în căruț, stă liniștit și mama lui îl plimbă încet. Altul s-a trezit și a început să plângă. Probabil i s-a făcut foame. Unii sunt mai mari, deja la grădiniță, au scăpat de scutece și au trecut de perioada grea a acomodării. Alții, mai au până să ajungă la grădiniță și nici de scutec nu au scăpat. Altuia abia i-a trecut răceala, e în primul an la grădiniță. Probabil, îl vor mai aștepta câteva.

O fetiță are suzetă iar un băiețel nu a vrut-o niciodată.

Unele mame stau pe bănci. Singure sau cu câte o prietenă. Unele privesc, altele vorbesc cu copii. Toate s-au întrebat măcar o dată dacă sunt mame bune.

Toți copii sunt fericiți și se joacă. Dacă te uiți la ei de la depărtare, îi vezi zâmbind și jucându-se fără vreo grijă. Nu știi care s-a acomodat mai bine la grădiniță. Care mănâncă și care nu. Care iubește dulciurile și care mănâncă mai rar. Care mai are scutece și care a scăpat. Care bea lapte și care nu vrea.

Vezi doar copii fericiți care se joacă și aleargă.

Care mamă este mai bună?

Tu … chiar tu, ești cea mai bună mamă. Ești mama perfectă. Și, ai copilul perfect.

 

Sursă foto: www.pexels.com

 

 

ADAUGĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *