Prăjiturele pentru Moș-Crăciun. Rețetă cu imagini

Moș-Crăciun are grijă de toți copiii și mâine noapte pleacă cu sania trasă de reni într-un drum lung. Trebuie să lase darurile sub fiecare brăduț. Ce-ar fi să îi facem și noi, împreună cu cei mici, o surpriză lui Moș-Crăciun și să îi pregătim prăjiturele, pe care să le punem sub brad cu un pahar de lapte. Copiii sigur vor fi încântați și Moș-Crăciun foarte bucuros. Are nevoie de energie pentru drumul lung, cât o noapte întreagă. Este o rețetă ușoară, de făcut împreună cu copii. Și cine știe, poate dacă miroase a prăjiturele în casă, Moșul decide să se oprească mai întâi la noi. Cu argumentul acesta convingem toți copiii să se apuce de gătit pentru Moș-Crăciun.

Moș-Crăciun are grijă de toți copiii și mâine noapte pleacă cu sania trasă de reni la un drum lung. Trebuie să lase darurile sub fiecare brăduț. Ce-ar fi să îi facem și noi, împreună cu cei mici, o surpriză lui Moș-Crăciun și să îi pregătim prăjiturele, pe care să le punem sub brad cu un pahar de lapte. Copiii sigur vor fi încântați și Moș-Crăciun foarte bucuros. Are nevoie de energie pentru drumul lung, cât o noapte întreagă. Este o rețetă ușoară, de făcut împreună cu copii. Și cine știe, poate dacă miroase a prăjiturele în casă, Moșul decide să se oprească mai întâi la noi. Cu argumentul acesta convingem toți copiii să se apuce de gătit pentru Moș-Crăciun.

Pentru o porție de prăjiturele aveți nevoie de:

– 100 grame unt

– 80 grame zahăr

– un ou

– 115 grame făină

-un sfert de linguriță de bicarbonat

– esență vanilie

– fulgi de ciocolată.

O porție înseamnă 10-15 prăjiturele.

 

 

Cum le preparăm:

Amestecăm untul cu zahărul, până ce acesta se topește. Este bine să scoateți untul înainte de la frigider, să fie mai moale. Așa îl amestecăm mai ușor cu zahărul. Dacă vi se pare prea mult zahăr, mai ales că punem și fulgi de ciocolată, puneți jumătate din cantitate.

Adăugați apoi oul.

Amestecați bine și adăugați făină.

 

Spre final adăugați bicarbonatul și esența de vanilie. Puneți aluatul într-o folie și îl lăsați în frigider 30 de minute.

Apoi luați cu lingura și așezați prăjiturele în tavă.

Puneți aluatul, întindeți un pic, să aibă o formă rotundă și tot așa, până la final. Între ele trebuie să lăsați spațiu, nu le puneți prea aproape unele de altele pentru că având unt în compoziție, de la căldură, se vor mări și se vor uni unele cu altele. La final veți avea un fursec imens, cât toată tava. 🙂

Se coc la foc mediu, foarte repede. Depinde de cuptor. Dacă este unul puternic, sunt gata și în 8-10 minute. Vă dați seama că trebuie scoase, când se rumenesc pe margine. Când le scoateți, dacă aveți forme le puteți decupa. Noi am făcut steluțe și inimioare. Dacă nu aveți forme, le puteți lăsa rotunde.

Bineînțeles că Natalia era pe masă și nu rata nimic. 🙂

 

Dezordinea din jur este ca să știți că la finalul oricărei distracții în bucătărie, aveți nevoie de aspirator.

Să revenim la prăjiturele lui Moș-Crăciun.

Le așezați pe farfurie, puneți și lapte într-un pahar și i le lăsați Moșului sub brad.

Gata, acum, la culcare.

Șhhh…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *