Radu Cosașu spunea că și un articol de ziar poate fi o nuvelă. Mă gândesc de fiecare dată la asta, de câte ori scriu pentru ziar și nu pe blog. De fiecare dată mă gândesc că oriunde aș scrie trebuie să pun aceeasi pasiune și să așez la fel cuvintele. Nu îmi iese încă fiecare articol ca o nuvelă. Din grabă. Din lipsa talentului desăvârșit. Din multe alte motive. Și, de aceia revin pe blog. Aici îmi curg cuvintele altfel. Aici nu mă preseaza timpul. Aici mă simt liberă și altfel. Oarecum dezbrăcată și în văzul tuturor, dar m-am obișnuit. Și îmi asum. Aici sunt mai sinceră și mi-e drag de mine așa.

Am scris despre multe. Plăcute sau nu. De bine și de rău. Mi-am formulat opiniile sau doar am redat ce s-a întâmplat. Toate ar fi trebuit să iasă nuvele dar sunt doar articole cu un nume dedesubt. Un nume fără față. Un nume care trece pe stradă, pe lângă oamenii despre care scrie.

Pe blog, am scris și mai multe. Dar aici nu mă simt doar un nume trecut cu Caps Lock sub un articol. Aici mă simt eu și mă scald în fiecare frază. Totul e cu ghilimele pentru că citez din ce simt și din ce gândesc.

Îmi doresc să fiu la fel de delicată cu cuvintele în tot ce scriu și să îmi iasă de fiecara dată când scrius câte o nuvelă.

ADAUGĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *