Ce carti am citit in 2013

De cand ma stiu mi-a placut sa citesc. Cand eram mica preferam sa ma ghemuiesc langa pat si sa citesc, decat sa ies pe afara la joaca. Mi se deschidea o alta lume, si imi placea de fiecare data ce descopeream.  E un mod placut de a petrece timpul liber. Dar trebuie sa incerci, ca sa intelegi. 🙂

Am fost odata la o conferinta de literatura la care era prezent si  prozatorul Radu Cosasu, care intrebat daca se mai citeste, care este viitorul cartilor, a raspuns: ”Daca tu citesti, inseamna ca se mai citeste, nu-ti fa griji”. Eu mai citesc si sunt sigura ca multi. Cel mai mult ma bucur cand vad tineri cu carti in mana. Chiar zilele trecute am facut pentru radio un material despre citit si scriitorii preferati ai tinerilor. Mi-a facut placere sa le aud parerile si sa vad ca unii dintre ei citesc. Citesc cu drag, vorbes cu drag despre autorii pe care i-au descoperit pana acum.

Cand am cititi de noua isprava, foarte faina, a lui Chinezu, Biblioteca Bloggerului Roman, m-am gandit ca nu am cum sa nu ma alatur. El propune bloggerilor sa faca un top 10 al cartilor citite in 2013. Asadar zic sa ne alaturam si sa-i dam bataie cu numaratul cartilor citite si sa le asezam intr-un top.

In 2013 nu am reusit sa citesc decat vreo 15 carti si top 10 ar fi:

1. Pe drum– Jack Kerouac

2. Sentimentul unui sfarsit – Julian Barnes

3. La rasarit de Eden – John Steinbeck

4. Timpul imbatraneste in pripa – Antonio Tabucchi

5. Ghidul nesimtitului – Radu Paraschivescu

6. Clubul de biliard – Tudor Calin

7. Impotriva fericirii – Eric G. Wilson

8. Cautatorul de aur – J.M.G. Le Clezio

9. Confesiuni – Jodie Rhodes

10. Printesa cu fluturi – Virgil Diaconu

Incep anul cu cateva carti incepute in 2013 pe care nu le-am mai terminat. Acum ma grabesc sa finalizez Marturisirea lui Luccio – Mario  De Sa Carneiro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *